Το πρακτορείο Reuters σε άρθρο του ασχολείται με την άνοδο της τιμής στο σουβλάκι.
 
Σε αναλυτικό ρεπορτάζ  γίνεται διεξοδικά λόγος για το γεγονός ότι πλέον το σουβλάκι, ίσως το πιο διάσημο ελληνικό έδεσμα, πωλείται πλέον στα 3,30 ευρώ ανά τεμάχιο.

Ads

Η αύξηση αποδίδεται, όπως είναι γνωστό, στην κατακόρυφη άνοδο του πληθωρισμού, ο οποίος κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 28 ετών.

Το Reuters σημειώνει αναλυτικά ότι «το κλασικό γεύμα με το κρέας το τζατζίκι, την ντομάτα και το κρεμύδι κοστίζει πλέον 30% περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι».

Επιπλέον, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Το κόστος των κύριων συστατικών, κρέας, λαχανικά και ηλιέλαιο, έχει αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό αφού τόσο η πανδημία όσο και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν διατάραξει την ισορροπία των αλυσίδων ανεφοδιασμός».

Ads

Το ρεπορτάζ περιέχει και δήλωση του Θανάση Γκόλα, ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου στο κέντρο της Αθήνας ο οποίος σημειώνει ότι «οι Ελληνες πελάτες έχουν μειωθεί σημαντικά. Οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί πολύ και δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Οποιος μπορεί ας φάει, αλλιώς θα κλείσω».

Από την πλευρά της, μόνιμη κάτοικος Ελλάδας με μισθό 720 ευρώ δηλώνει ότι «στο παρελθόν αγόραζα δύο ή τρία σουβλάκια, σήμερα αγοράζω ένα, γιατί η τιμή είναι πολύ ακριβή και οι μισθοί αρκετά χαμηλοί».