Στην αντεπίθεση περνά ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης, μετά την αίτηση πέντε μελών του ΔΣ σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, με αφορμή τη δήλωσή του προέδρου για τις πιέσεις που ασκούνται στους δικαστικούς λειτουργούς σχετικά με το κατηγορητήριο των πρόσφατων γεγονότων στο Κουκάκι.

Ads

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όρισε αμέσως για τη Πέμπτη στις 23 Ιανουαρίου την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, βάζοντας, όμως δύο θέματα που αφορούν στην συμπεριφορά των επικριτών του απέναντι σε όλο το Δικαστικό Σώμα.
Συγκεκριμένα ο κ. Σεβαστίδης ζητά:

  • Να αιτιολογηθεί η στάση του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Λυμπερόπουλου, του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Βεργώνη και του ΓΓ κ. Σαλάτα, να αρνηθούν να συναινέσουν στην έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης των συναδέλφων Εισαγγελέων από τις έμμεσες πιέσεις που τους ασκήθηκαν για τις ποινικές διώξεις που άσκησαν στα επεισόδια στο Κουκάκι.
  • Να εξηγήσει στο ΔΣ ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Λυμπερόπουλος την πρακτική του να εκπροσωπεί την Ένωση σε τηλεοπτικές εκπομπές εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις, κατά παράβαση του άρθρου 16 παρ. 2 του Καταστατικού, που αναθέτει αποκλειστικά την εκπροσώπηση της Ένωσης στον Πρόεδρο και στον Γενικό Γραμματέα

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. καλούνται να παραστούν οι Πρόεδροι ή οι αναπληρωτές τους όλων των Εφετειακών Επιτροπών της Χώρας για να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα των διώξεων που ασκήθηκαν για τα γεγονότα στο Κουκάκι, παρενέβη ευθέως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος… «έκρινε» ότι το αδίκημα που διαπράχθηκε κατά των ΜΑΤ ήταν κακούργημα και όχι  πλημμέλημα, όπως έκριναν οι αρμόδιοι εισαγγελείς: