Το ρεκόρ των… κενών φαίνεται πως κατέχει το ΕΠΑΛ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης αφού από τις 532 ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται δεν πραγματοποιούνται οι 158, δηλαδή το 30% των προβλεπομένων. Ο λόγος είναι η έλλειψη καθηγητών. 

Ads

Όπως καταγγέλλει η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, «η κατάσταση είναι πραγματικά απίστευτη! Τέλος Οκτώβρη και λείπουν 33 ώρες Μαθηματικών (+12 υποστήριξης), Μηχανολόγων ΠΕ82 25 ώρες, Πληροφορικής 30 ώρες, Γεωπονίας 41 ώρες, 13 ώρες Γυμναστικής, 9 Αγγλικών και 9 Δημιουργικών Δραστηριοτήτων».

Κι όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ακόμη, «εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αδυνατούν να καταλάβουν γιατί, ενώ τα κενά είναι γνωστά τουλάχιστον από τον Σεπτέμβρη, δεν καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών».

Η Α’ ΕΛΜΕ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «οργή που έχει ξεχειλίσει» και για την «ανάλγητη συμπεριφορά του υπ. Παιδείας και των κυβερνήσεων, τωρινών και προηγούμενων, που ουσιαστικά δείχνουν τον δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης», αφού «η «κανονικότητα» του υπουργείου Παιδείας μεταφράζεται σε χιλιάδες ώρες κενών». Μάλιστα, αυτά αφορούν και πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. 

Ads

Καταγγέλλοντας την πολιτική που αφήνει άδεια τα σχολεία από εκπαιδευτικούς, η Α’ ΕΛΜΕ ζητά «την άμεση και αποτελεσματική κάλυψη όλων των κενών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, αλλά και σε όλα τα σχολεία!». Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν «αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα των παιδιών μας στην ισότιμη και αξιοπρεπή μόρφωση, μαζί με τους συναδέλφους, τους μαθητές μας και τους γονείς τους!».