Εργοδότης στην Σίφνο ξυλοκόπησε εργαζόμενο γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Το επεισόδιο ρατσιστικής και εργοδοτικής βίας έγινε στις 4 Ιουνίου στη Σίφνο, όταν ο 35χρονος οικοδόμος Ναβίτ Αρσάτ ζήτησε από τον εργολάβο Γ.Γ. τα 1.900 ευρώ που του χρωστούσε.

Ads

Ο εργοδότης του τον άρπαξε από τον λαιμό και άρχισε να του ρίχνει μπουνιές και κλοτσιές, σύροντάς τον ως τον χώρο δουλειάς. Την καταγγελία έφερε στο φως η ΚΕΕΡΦΑ.

Ο εργολάβος, που είναι και δάσκαλος του μποξ, απείλησε ευθέως ότι θα βασανίσει μέχρι αναπηρίας τον Ναβίτ, ενώ περηφανεύτηκε κιόλας πως αφήνει ανάπηρο όποιον χτυπάει, ενώ θύμα του είναι, όπως είπε, μέχρι και ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας: «Γ… το Πακιστάν. Ήρθατε εδώ για να κάνετε ό,τι θέλετε; Δεν ξέρεις με ποιους έχεις μπλέξει. Θα σου γ….. ό,τι έχεις και δεν έχεις.

»’Η θα πας φυλακή ή θα πας στη δουλειά. Θα πω στην Αστυνομία ότι έκλεψες 1.000 ευρώ από τον γιο μου. Όταν χτυπάω εγώ, δεν σηκώνεσαι από το κρεβάτι για έναν χρόνο. Εγώ έχω πλακώσει τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας. Όποιον χτυπάω εγώ, μένει ανάπηρος. Θα βάλω ανθρώπους να σε κυνηγήσουν, αν φύγεις. Δεν θα φύγεις από μένα».

Ads

Ο Ναβίτ, την Τρίτη, κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία Σίφνου και έφυγε, αφήνοντας τη βαλίτσα και τα ρούχα του στο δωμάτιο, διότι η ζωή του ήταν σε κίνδυνο.

«Απαιτούμε την τιμωρία του ρατσιστή εργοδότη, να καταβληθούν τα μεροκάματα και τα ένσημα του Ναβίτ, να του επιστραφεί η βαλίτσα με τα προσωπικά του αντικείμενα», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, καλώντας τα συνδικάτα να καταδικάσουν τη ρατσιστική εργοδοτική βία σε βάρος του μετανάστη εργάτη.

«Η μαζική νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς χαρτιά, η ένταξη όλων στα συνδικάτα και η τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι ο δρόμος για να βάλουμε τέλος στην αυθαιρεσία των εργοδοτών και τον ρατσισμό», σημειώνει η οργάνωση.