Σε ρατσιστικές δηλώσεις προέβη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλώντας σχετικά με τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου ρομά Κώστα Φραγκούλη και τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης δήλωσε ότι «τα επεισόδια που βλέπουμε να εκτυλίσσονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και οι καταστροφές σε σπίτια, αυτοκίνητα, μαγαζιά, περιουσίες ανθρώπων αφορούν τελικά εργαζόμενους και φορολογούμενους οι οποίοι πληρώνουν πολλά χρήματα κάθε χρόνο για τα επιδόματα που εισπράττουν οι Ρομά».

Επίσης πρόσθεσε ότι «Η συγκεκριμένη ομάδα είναι ωφελούμενη».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε κάποιες αλήθειες που συμβαίνουν στους καταυλισμούς και είναι παραβατικές συμπεριφορές εδώ και χρόνια και να μένουμε άπραγοι».

Ads

Έπειτα υποστήριξε πως σε όλους τους καταυλισμούς των ρομά βλέπουμε «πράγματα που έχουν να κάνουν με βιασμούς ανηλίκων, εμπορία ανηλίκων, έχουμε περιπτώσεις που οι γονείς πουλάνε τα παιδιά τους για να παντρευτούν με άλλες οικογένειες σε ηλικίες 13-14 ετών. Βλέπουμε παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή, βλέπουμε πυροβολισμούς, κλοπές, ληστείες».