Σε ρατσιστικό παραλήρημα σε βάρος ενός νέου ατόμου αλβανικής καταγωγής, του Αντιλάν Κοτζάι, επιδόθηκε μέσω των social media ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ads

Αφρομή στάθηκε μια ανάρτηση του Αντιλάν Κοτζάι, ο οποίος είναι και μέλος του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στο twitter, στην οποία ανέφερε τα εξής: «Ο Χριστός ήταν πρόσφυγας, φτωχός και κατατρεγμένος. Μιλούσε για αγάπη προς τον πλησίον μας. Έλεγε, ότι εάν έχεις δύο χιτώνες, να το δώσεις τον έναν στον ανήμπορο. Γεννήθηκε σε υπό “κατάληψη” φάτνη. Οι νεοφιλελεύθεροι και οι φασίστες θα τον έλεγαν εισβολέα. #Χριστούγεννα».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος έσπευσε να απαντήσει αναφέροντας: «Η χώρα του(Αλβανία) δεν δέχεται ούτε έναν “πρόσφυγα” λαθρομετανάστη και αντί να κάνει μαθήματα στους ομοεθνείς του κάνει σε εμάς που γεμίσαμε και ταΐζουμε(αν και πτωχευμένοι)με λαθρομεταναστες! Από την άλλη κείμενο ασάφειας και παραλογισμού όλο! @ellinikilisi».

image

Ads

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» εξήγησε πως δέχτηκε πολλά υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια. Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα σχόλια είναι ρατσιστικά, γεμάτα μίσος και ουσιαστικά του ζητούσαν να απολογηθεί για τη χώρα καταγωγής του και την πολιτική στάση την οποία κρατάει, ενώ όπως επισήμανε «εγώ μεγάλωσα εδώ, σπούδασα εδώ, πληρώνω φόρους εδώ και θα έχω λόγο και εδώ πέρα. Το λέω γιατί δεν είναι προφανές για μερικούς».