«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν οι «Μακεδονομάχοι« στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρώτη επίσκεψη στην συμπρωτεύουσα με την ιδιότητα του πρωθυπουργού στα πλαίσια της ΔΕΘ, καθώς του καταλογίζουν ότι δεν κάνει τίποτε για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ads

Έτσι λοιπόν την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητοστάκης θα έρθει αντιμέτωπος με οργισμένες διαδηλώσεις ωρυόμενων εθνικοφρόνων (όπως ακριβώς κι ο Αλέξης Τσίπρας), ευρισκόμενος σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Το ερώτημα έχει να κάνει με τη στάση που θα κρατήσουν κορυφαία «γαλάζια στελέχη» από τη Βόρεια Ελλάδα που πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζκώστα 

«Θα είμαστε απέναντι στον Μητσοτάκη όπως και συνέβη με τον Τσίπρα»

Σε ανακοίνωσή τους στο facebok οι διοργανωτές των διαδηλώσεων αναφέρουν ότι «στις 7 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρίσκεται στη ΔΕΘ, οι Ενωμένοι Μακεδόνες ΞΕΚΑΘΑΡΑ θα είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ όπως ΑΚΡΙΒΩΣ ήμασταν και με τον Αλέξη Τσίπρα».

Ads

Οι «μακεδονομάχοι» στο κάλεσμά τους τονίζουν χαρακτηριστικά:

«Χωρίς αμφιβολίες, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς δεύτερες σκέψεις! Θα πράξουμε απλά και μόνο το αυτονόητο! Από τη στιγμή που και η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει να διατηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, εμείς απλά θα πράξουμε το καθήκον μας! Θα δείξουμε αντίδραση! Θα δώσουμε παρουσία! Γιατί απλά έτσι πρέπει! Με μια ελληνική σημαία και ένα αστέρι της Βεργίνας στο χέρι για να θυμίσουμε στους πάντες ότι είμαστε και πάλι εδώ! Είμαστε και πάλι όρθιοι!!! Μέχρι να νικήσουμε!».

Και καταλήγουν:

«ΥΓ: Ντεμέκ πατριώτες, κομματόσκυλα, μωροφιλόδοξοι, κομπλεξικοί, γκρινιάρηδες και μίζεροι, αν δεν θέλουν να έρθουν… ας μην έρθουν!!! ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!!!».

Συλλήψεις στην Κατερίνη

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, δύο άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα στην Κατερίνη, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, την ίδια ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ομιλητή τον βουλευτή Νίκο Παππά.

Μια ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από τον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης φωνάζοντας συνθήματα κατά της συμφωνίας.

Αρκετοί από αυτούς πλησίασαν την είσοδο του χώρου και ακολούθησε μικροένταση, με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο να προχωρούν σε δύο συλλήψεις ατόμων – ενός 49χρονου και ενός 22χρονου. Μάλιστα, τα δύο άτομα αντιστάθηκαν κατά την προσαγωγή τους στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης. Χθες το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η δικάσιμος της υπόθεσης ορίστηκε για την επόμενη Παρασκευή.