Σε άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις προχώρησε ο Χρήστος Ράμμος κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις.

Ads

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αποκάλυψε (διαβάζοντας και το σχετικό πρακτικό) ότι η καταστροφή των αρχείων της παρακολούθησης Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την παρακολουθηση του, και μάλιστα με εντολή του τότε διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε ότι αρχική απάντηση του επικεφαλής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, στο αίτημα πρόσβασης του φακέλου ήταν ότι δεν ξέρει αν υπάρχει, ήξερε μόνον ένα έγγραφο Κοντολέοντος και Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού.

Συμπλήρωσε επίσης ότι σε νέο έλεγχο μετά δύο τρεις μέρες, τους δοθηκε από ΕΥΠ έγγραφη δήλωση Δεμίρη ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΕΥΠ επικαλέσθηκε απόρρητο και καθήκον εχεμύθειας για να μην δώσει άλλες απαντήσεις.

Ads

Τη συγκεκριμένη στάση ο κ. Ράμμος την χαρακτήρισε “υπεκφυγή” και “άρνηση συνεργασίας”. Επιπρόσθετα, επεσήμανε οτι η ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο στην Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται να ανέφερε ακόμα πως η εισαγγελέας Βλάχου, αρμόδια για την ΕΥΠ, είπε πως η κρίση της είναι ανέλεγκτη και πως δεν μπορεί να δείξει στοιχεία.

Τέλος, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να σημειώνει πως γενικά υπήρχε άρνηση συνεργασίας από την αρμόδια εισαγγελέα και την ΕΥΠ με υπεκφυγές, σημειώνοντας ακόμα πως πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. “Δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια” φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σημειώνοντας για την υπόθεση πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να υπάρχουν ανέλεγκτες νησίδες.