Σε οριακό σημείο βρίσκεται η ζωή του Νίκου Ρωμανού, όπως δήλωσε το πρωί σε δηλώσεις του προς τηλεοπτικούς σταθμούς, ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, απευθύνοντας, παράλληλα έκκληση στις δικαστικές αρχές, για να σωθεί ο νεαρός, ο οποίος ήδη διανύει την 30η ημέρα απεργίας πείνας, ενώ έχει αποφασίσει να ξεκινήσει και απεργία δίψας.

Ads

«Τα όρια έχουν εξαντληθεί. Το πνεύμα πρόθυμο η σαρξ ασθενής. Σιγά σιγά ο Ρωμανός μας εγκαταλείπει», υπογράμμισε ο Φ. Ραγκούσης.

Παράλληλα, εμφανίστηκε θετικός στο να μπορέσει ο Νίκος Ρωμανός να παρακολουθήσει τα μαθήματά του, φορώντας ειδικό βραχιολάκι.

«Απόλυτα θετικό βήμα το βραχιολάκι. Έχουμε δηλώσει ότι το δεχόμαστε. Θα ήταν η διέξοδος για να σωθεί η ζωή του παιδιού. Εξαντλούμε τα πάντα, δεν έχουμε εμμονές. Να δώσει μια λύση η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει την δυνατότητα να μπορέσει να σώσει τον Ρωμανό. Εμείς δεν κάνουμε πολιτικά παιχνίδια. Οι κρατούμενοι έχουν δικαιώματα», είπε ο Φ. Ραγκούσης.

Ads

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του Φ. Ραγκούση στον ANT1

Σήμερα η τροπολογία για την παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως

Την ίδια στιγμή, οι θεσμικοί φορείς του κράτους διατείνονται πως δεν υπάρχει καμία άλλη λύση πέραν της επίμαχης τροπολογίας περί «παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως», κάτι με το οποίο ο Νίκος Ρωμανός έχει εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη τροπολογία καθορίζει τις προϋποθέσεις αλλά και τους τρόπους για την παρακολούθηση εργαστηριακών και θεωρητικών μαθημάτων από απόσταση αλλά και για τη συμμετοχή στις εξετάσεις των φοιτητών κρατουμένων, καταδίκων, και υποδίκων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων σε ολόκληρη τη χώρα από ομάδες αλληλέγγυων προς το Νίκο Ρωμανό, οι οποίες ζητούν την άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του.