Σε μια σημαντική καταγγελία προχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Ads

Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε πως «πολίτης, δέχτηκε SMS με παραποιημένη από το Predator διεύθυνση που παραπέμπει στη διεύθυνση emvolio.gov.gr».

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο κ. Ραγκούσης, το SMS έφτασε στο κινητό του πολίτη, λίγες ημέρες πριν τον ραντεβού που είχε κλείσει για τον εμβολιασμό του.

«Να απαντήσει ο κ. Πιερρακάκης για το πως γνώριζαν οι χειριστές του Predator το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του για το εμβόλιο», ανέφερε ο κύριος Ραγκούσης καλώντας τον υπουργό να τοποθετηθεί στη Βουλή.

Ads

Επιπλέον, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι ο πολίτης πάτησε το link με αποτέλεσμα να μολυνθεί το κινητό του. Ο κ. Πιερρακάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις, εκτός αν προτιμά να στείλει την παραίτησή του, σημείωσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η απάντηση Πιερρακάκη

Παίρνοντας αργότερα το λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για συνομωσιολογία ενώ ανέφερε οτι “το εθνικό σύστημα εμβολιασμού είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και είναι ένα σύστημα που έχει ένα κακό: Κρατάει πρακτικά για τα πάντα. Δηλαδή έχει όλα τα στοιχεία όλων των μηνυμάτων που έχει στείλει και τα πάντα είναι εύκολα ελέγξιμα από άκρη σε άκρη”.

“Θα σας πω ότι είναι εκατοντάδες τρόποι που μπορεί κανείς αυτά να τα αποκτήσει. Ο πιο βασικός είναι υφαρπαγή άλλων στοιχείων του χρήστη, το να έχει πρόσβαση στο e-mail του ή σε άλλα στοιχεία του. Στον κόμβο του gov.gr για το εμβόλιο έχουν πρόσβαση χιλιάδες γιατροί και φαρμακοποιοί”, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Με νέα παρέμβασή του ο κ. Ραγκούσης διαμαρτυρήθηκε γιατί ο κ.Πιερρακάκης υπονόησε ότι η διαρροή προσωπικών δεδομένων μπορεί να οφείλεται στους γιατρούς.