Στα 331 αυξήθηκαν τα άτομα που έχουν προσληφθεί από τον κοροναϊό όπως  ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σ. Τσίοδρας. Αυτό σημαίνει πως στη λίστα προστέθηκαν 103 νέα κρούσματα, με τον κ. Τσιόδρα να αναφέρει πως ορισμένα από αυτά είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες αλλά «είχαν καθυστερήσει να ανακοινωθούν λόγω φόρτου εργασίας».  

Ads

Αναλυτικά, όπως είπε, τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξαν 49 νέα κρούσματα, ενώ ανακοινώθηκαν και ακόμη 54 κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί τα προηγούμενα 24ωρα αλλά δεν είχαν δημοσιοποιηθεί γιατί, όπως δήλωσε, δεν είχαν σταλεί τα στοιχεία από τα εργαστήρια. Υπενθυμίζεται πως μέχρι χτες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 228, ενώ σήμερα, Κυριακή, ανακοινώθηκε και τέταρτος θάνατος, μέσα σε τρία 24ωρα. 

Συνολικά, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, νοσηλεύονται 51 ασθενείς, οι 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας – πρόκειται για άνδρες, στο σύνολό τους, με μέσο όρο ηλικίας 67 ετών. Ερωτηθείς σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων και τα τέσσερα θύματα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως «δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει», είπε, σημειώνοντας πως έχουμε λίγο υψηλότερο ποσοστό θυμάτων σε σχέση με τα κρούσματα. «Θεωρώ ότι οι επόμενες ημέρες, οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες», τόνισε.