Ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 33χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση των αιματηρών πυροβολισμών στο Γκάζι.

Ads

O 33χρονος φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης στο πολυτελές τζιπ, ο οδηγός του οποίου πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις νεαρούς Κρητικούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12). Σε βάρος του 37χρονου οδηγού, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 33χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον της 29ης τακτικής ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης (20/12). Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει πως δεν είχε εμπλοκή στο περιστατικό.

Ειδικότερα, εμφανίζεται να λέει ότι χαστούκισε τον έναν Κρητικό καθώς ο τελευταίος τον έβρισε. Επίσης, ανάφερε ότι δεν γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του οπλοφορούσε, δηλώνοντας σοκαρισμένος για το περιστατικό. Κατά τη συνήγορό του, ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.

Ads

Ο 33χρονος έχει απσχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, διακίνηση μεταναστών και υποθέσεις της νύχτας. Έδινε το παρών σε αστυνομικό τμήμα των βορείων προαστίων κάθε πρώτη του μήνα, για την τελευταία υπόθεση που είχε συλληφθεί, για κλοπές ΙΧ από την περιοχή της Πάτρας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12), όταν ένα μαύρο τζιπ στάθμευσε μπροστά από το κλαμπ και οι τουλάχιστον δύο επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ, πυροβολώντας τουλάχιστον επτά φορές, σε πολύ κοντινή απόσταση, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θαμώνων των νυχτερινών κέντρων της περιοχής.

Δύο αδέρφια, ηλικίας 33, 28 ετών και ένας 28χρονος φίλος τους που είχαν έρθει από την Κρήτη για πάρτι γάμου, τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Γεννηματάς. Ο 28χρονος μάλιστα χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.