Σκηνές αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο, έξω από πολυκατοικία, στην συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων, όταν ένοπλοι που φορούσαν κουκούλες άνοιξαν πυκνό πυρ με καλάσνικοφ εναντίον άνδρα, στον οποίο είχαν στήσει καρτέρι θανάτου.

Ads

Οι ένοπλοι, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, διέφυγαν αμέσως μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος άνδρας προσπάθησε να απαντήσει στην επίθεση με το πιστόλι του, πριν πέσει στον δρόμο βαριά τραυματισμένος, έχοντας δεχθεί τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες. Λίγο αργότερα κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Το θύμα βρισκόταν στην περιοχή για να επισκεφθεί φιλικό του πρόσωπο.

Το θύμα έχει βαρύ ποινικό παρελθόν, γεγονός το οποίο, σε συνδυασμό με το «προφίλ» της επίθεσης, οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Οι αρχές εκτιμούν ότι ηδολοφονία του συνδέεται με την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου. Ο 44χρονος φέρεται να είχε αντιπαλότητα με τον Στεφανάκο από το 2008, ενώ αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2017, λίγους μήνες πριν την εκτέλεση του Στεφανάκου, τον Ιανουάριο.

Ads

Η αστυνομία έχει συλλέξει τουλάχιστον έναν γεμιστήρα από καλάσνικοφ και πολλούς κάλυκες.