Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι στον Ορχομενό της Βοιωτίας. Πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν χωριά ενώ αρκετά από τα μέτωπα έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς παραμένει ακόμη ενεργό.

Ads

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε έκταση σε χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια και επεκτάθηκε στο βουνό κοντά στο χωριό Προσήλιο.

Αρχικά τα δύο μικρά αεροσκάφη Πεζετέλ από το αεροδρόμιο της Λαμίας προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία της και λίγο μετά τις 5 το απόγευμα προστέθηκαν στη μάχη της κατάσβεσης άλλα τρία αεροπλάνα Καναντέρ και πεζοπόρα τμήματα που μετακινήθηκαν από τη Λαμία.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι φωτιά και στον Άγιο Νικόλαο Ύδρας σε χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου βρίσκονται τρία αεροσκάφη, δύο υδροφόρες του δήμου και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ads