Πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στην Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης και στα Καλύβια Φθιώτιδας ξέσπασαν μετά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ads

Στη Φθιώτιδα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.

Στην Ασπροβάλτα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από λίγες ώρες, καίγοντας, ωστόσο, 3 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Άνω Πορόια Σερρών. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσής της συμμετείχαν 50 άνδρες με 12 οχήματα, των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πορόιων, Σερρών, Λαγκάδα και Κιλκίς. Επίσης συμμετείχαν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνου τύπου Καναντέρ. Μέχρι αυτή την ώρα δεν μπορεί να προσδιοριστεί η καμένη δασική έκταση, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια της φωτιάς.

Ads

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται και η φωτιά, που εκδηλώθηκε περί τις 2 το μεσημέρι, από άγνωστη έως στιγμή αιτία, στον δήμο Συβρίτων Ρεθύμνου, και ειδικότερα στην περιοχή Φράγμα Ποταμών Αμαρίου, στη θέση Κόκκινη Ρίζα. Πληρώματα έξι πυροσβεστικών οχημάτων, που έφτασαν άμεσα στο σημείο, πυροσβεστικό ελικόπτερο και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν τις φλόγες υπό πλήρη έλεγχο.