Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε περιοχή χαμηλής βλάστησης κοντά στη λεωφόρο Αναβύσσου και νωρίτερα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, με τις φλόγες να πλησιάζουν πολύ κοντά σε δύο οικισμούς.

Ads

Τρεις πυροσβέστες που επιχειρούσαν διακομίστηκαν με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κάηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο ένας πυροσβέστες φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο. Ολους τους θα τους επισκεφθεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Καπέλιο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ πρόσθεσε πως η Πυροσβεστική δεν ζήτησε εκκένωση οικισμών της περιοχής.

Ads

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα μίας ομάδας, καθώς και τρία ελικόπτερα.

Από την πυρκαγιά κάηκαν ολοσχερώς δύο κατοικίες, ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα φορτηγάκι.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις Λεωφόρους Καλυβίων και Αναβύσσου στην περιοχή του Λαγονησίου.

Πρόκειται για την τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή μέσα σε δύο 24ωρα.
 
Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 39 δασικές φωτιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.