Δραματική η νύχτα σε πολλές περιοχές της χώρας όπου μαίνονται τα πύρινα μέτωπα. Μάχη με τις φλόγες, σε πολλά μέτωπα, δίνουν οι πυροσβέστες, με σημαντικότερα εκείνα της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Καρύστου και του Αιγίου.

Ads

Τεράστια είναι τα πύρινα μέτωπα τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα στο βόρειο τμήμα του νησιού της Κέρκυρας, με την Πολιτική Προστασία να εκδίδει αργά το βράδυ της Κυριακής μηνύματα με το 112 για εκκενώσεις σε πάνω από δεκεπέντε περιοχές του νησιού, ενώ ημερόπλοια συμμετέχουν στις επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των κατοίκων δια θαλάσσης.

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο που καίει ανεξέλεγκτα επί σχεδόν μία εβδομάδα πλέον. Η κατάσταση είναι δραματική, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες. Οικισμοί και ξενοδοχεία εκκενώθηκαν από κατοίκους και τουρίστες.

Την νύχτα, νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε κοντά στο φράγμα Γαδουρά, προς τον οικισμό Μαλώνα και Μάσαρη.

ΠΥΡΚΑΓΙΑΡΟΔΟΣ (ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ/EUROKINISSI)

 

Ανεξέλεγκτη είναι και η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουλίου στην περιοχή Δερβενάκια του Αιγίου.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ (ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

Η φωτιά απείλησε τον οικισμό Βυτινιώτηκα και κινήθηκε κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών με κατεύθυνση προς Διακοφτό και Ακράτα. Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη προς τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Κάστρο της Αιγιαλείας να μετακινηθούν προς την περιοχή Καθολικό.

Κορυφώνεται η αγωνία στην Κάρυστο της Εύβοιας καθώς η πύρινη κόλαση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή μαζί με μηχανήματα της αυτοδιοίκησης μπόρεσαν να μετριάσουν το ένα από τα τρία μέτωπα ωστόσο όμως τα άλλα δύο κινούνται εξίσου απειλητικά βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους, τη χαμηλή βλάστηση, ενώ η κατάσταση στην περιοχή είναι αποπνικτική καθώς έχει γεμίσει με πυκνούς καπνούς ολόκληρη η περιοχή.

Ήδη εκκενώθηκαν τα χωριά Ποτάμι, Λιβάδι, Περναράκι και Πλατανιστός.

https://youtu.be/J8YjBB-GCwc