Πιστοί στην γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου ότι «δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών», την οποία γνωστοποίησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας κυβερνητικές πηγές, εμφανίζονται σήμερα υπουργοί αλλά και κυβερνητικά στελέχη, σχετικά με τα «πυρά» που εξαπέλυσαν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του διευθυντή της «Εστίας», Μανώλη Κοττάκη, «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή».

Ads

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απάντησε πως «δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην Πρωθυπουργών και πρώην Προέδρων του κόμματος για πάρα πολλούς λόγους».

Διαβάστε επίσης: ΝΔ / Οι κανονιοβολισμοί Σαμαρά – Καραμανλή από το Πολεμικό Μουσείο

«Αυτό θα ακολουθήσουμε και μετά τις χθεσινές ομιλίες» πρόσθεσε.

Ads

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «τις ώρες εκείνες, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε ένα εφημερεύον νοσοκομείο, το Λαϊκό».

«Αυτό το οποίο έχει καθήκον να κάνει μία Κυβέρνηση, είναι να απαντήσει στα αιτήματα του παρόντος με όρους παρόντος και μέλλοντος» κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», υποστήριξε κι ο ίδιος πως δεν σχολιάζει τοποθετήσεις πρώην πρωθυπουργών, λέγοντας μάλιστα: «Όλοι Νέα Δημοκρατία δεν είμαστε; Απόψεις έχουν όλοι».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αρνήθηκε ουσιαστικά να σχολιάσει:

«Παγίως, λέω πάντα το ίδιο: Θα ήταν αλαζονικό και υβριστικό εκ μέρους μου να σχολιάσω τις δηλώσεις ή τις απόψεις του Καραμανλή και του σαμαρά γιατί και οι δύο τιμήθηκαν από την παράταξή μας με την εκλογή τους στην προεδρία του κόμματος και  από τον ελληνικό λαό, εκλεγόμενοι πρωθυπουργοί. Εχουν ελευθερία λόγου και μπορούν να λένε τις απόψεις τους. Δεν σχολιάζω ποτέ», τόνισε.

Χαρακτήρισε πάντως «άκαιρη» την συζήτηση σχετικά με το αν η Νέα Δημοκρατία έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σταθερή, εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία – αν στα επόμενα 3 χρόνια θητείας – λύσει τα προβλήματα των ανθρώπων – δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

 

Μπακογιάννη για Σαμαρά: Κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι δεν τον παίζουνε

Η Ντόρα Μπακογιάννη πάντως δεν ακολούθησε τη «γαλάζια» γραμμή, καθώς αναφερόμενη στον Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε πως «κατέθεσε πικρία επειδή δεν τον παίζουνε».

«Θα ήθελε ενδεχομένως να κάνει την κριτική του μετά το 41% στις εθνικές εκλογές, αλλά τότε δεν μπορούσε να την κάνει. Τώρα (μετά τις ευρωεκλογές και το απογοητευτικό αποτέλεσμα για την ΝΔ)- αναμφισβήτητα επειδή το πολιτικό σύστημα χτυπήθηκε στις ευρωεκλογές και υπάρχει μεγάλη αναταραχή στα άλλα δύο κόμματα – θεωρεί ότι είναι το μομέντουμ στο οποίο μπορεί να προχωρήσει και εκείνος στην κατάθεση των δικών του απόψεων. Με γεια του με χαρά του, δεν πειράζει» τόνισε χαρακτηριστικά για τον πρώην πρωθυπουργό.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι – από προβλήματα της καθημερινότητας μέχρι καθυστέρηση στον νόμο για τον αιγιαλό – για τους οποίους πολύ άνθρωποι είναι πικραμένοι. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει φύγει από τις αρχές και τις αξίες της – όπως ο φιλελευθερισμός και η κοινωνική ευαισθησία» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτηση για το αν η Νέα Δημοκρατία ακούει τις πιο «δεξιές αγωνίες» της κοινωνίας και των ψηφοφόρων του κόμματος.

«Η υποχρέωση της κυβέρνησης να ακούει την κοινωνία, είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτά που λέει ο Σαμαράς, εγώ δεν τα ακούω. Έφυγε η Νέα Δημοκρατία από τις αξίες τις επειδή αργούν διαδικαστικά θέματα για τα ακαθάριστα οικόπεδα; Είμαστε με τα καλά μας», πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όσον αφορά την κριτική του πρώην πρωθυπουργού για τα εθνικά θέματα η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε: «Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Ίσως πρέπει ο κύριος Σαμαράς να το αντιληφθεί αυτό. Η Ευρώπη της ειρήνης και της ευημερίας απειλείται. Η Ευρώπη είναι σε περιδίνηση. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την Ευρώπη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ηγέτες της Ευρώπης».