Σε υψηλούς τόνους «επιτέθηκε» στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αν. υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την μελέτη Λύτρα για αυξημένους θανάτους εκτός ΜΕΘ, ξεσπώντας τελικά άγρια κόντρα μεταξύ των δύο.

Ads

Μάλιστα, ο Π. Πολάκης απείλησε με παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο τον Θάνο Πλεύρη, μιλώντας για ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης, με βάση την μελέτη Λύτρα.

«Δεν είσαι υπουργός Υγείας, είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης απευθυνόμενος στον Θ. Πλεύρη, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για τους 33.000 νεκρούς από την πανδημία.

«Σας ξεβράκωσε η μελέτη Λύτρα» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Θάνο Πλεύρη, τον οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως «μίστερ ντεθ», για όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και χαρακτήρισε ως «μπούρδες» και «μπουρδίτσες» τα επιχειρήματα που βγάζει προς τα έξω η κυβέρνηση για την μελέτη Λύτρα.

Ads

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εμβολιασμών και στο θέμα των υγειονομικών που βρέθηκαν σε αναστολή μίλησε για ιδεοληψία. «Γιατί έχεις στην πείνα 5.000 ανθρώπους; Για να μην παραδεχθείς ότι έκανες την μεγαλύτερη αηδία;» σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έβαλε όλα τα όπλα» στον εμβολιασμό, την ώρα που οι άλλες χώρες στήριζαν τα δημόσια συστήματα Υγείας.