Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατηγορώντας τον ότι υιοθετεί «αναπόδεικτους ισχυρισμούς» δημοσιεύματος της εφημερίδας Documento για την υπόθεση παρακολουθήσεων και την ΕΥΠ.

Ads

Επίσης, κάνει λόγο για «αισώπειους μύθους» του Κώστα Βαξεβάνη.

«Η Κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη», απαντά ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική εκτροπή», ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου.

Ads

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου:

«Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο.

»Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών. Όσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία.

»Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά- καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα.

»Απέναντι σε αυτή την παρωδία η Κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής.