Με δημοσίευμα της η Καθημερινή άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για την διαχείριση του σχετικά με το θέμα των τιμών των μοριακών τεστ PCR για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην εβδομάδα υπήρξε έντονη κριτική κατά του κ. Γεωργιάδη από τους δημάρχους που βρήκαν χαμηλότερες τιμές  μοριακών τεστ για τους Δήμους τους μετά από έρευνα  πράγμα που έκανε τον αρθρογράφο Πάσχο Μανδραβέλη να γράψει σε άρθρο του στην Καθημερινή ότι « … βλέπουμε ότι οι δήμοι – ακόμη και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων- τα καταφέρνουν καλύτερα από το “σούπερ, ντούπερ και ουάου” κεντρικό κράτος».

Επιπλέον, ο αρθρογράφος θέλοντας να επισημάνει την απόσταση που έχει ο υπουργός Ανάπτυξης από τον κόσμο και τους πολίτες αναφέρει ότι «Οι δήμαρχοι κυκλοφορούν στα ίδια καφενεία με τους δημότες τους και κινδυνεύουν να τους πιάσουν οι πολίτες από το γιακά, αν έβλεπαν τεστ των 60 ευρώ. Τον κ. Γεωργιάδη τον βλέπουν από την τηλεόραση».

Τέλος, ο κ. Μανδραβέλης υποστηρίζει ότι υπήρξε αποτυχία από την κρατική παρέμβαση στην Ελλάδα όσον αφορά τις τιμές των μοριακών τεστ λέγοντας ότι «Η κρατική παρέμβαση στις τιμές απέτυχε παντού. Απέτυχε και στην Κύπρο που κατάφερε να έχει 25 ευρώ, αντί των 55 που είχε ορίσει το κράτος, απέτυχε και στην Ελλάδα όπου παραμένει το χάσμα τιμών με την Κύπρο».

Ads

Αναλυτικά το άρθρο:

image