Μετά την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. με αφορμή την ακρίβεια στην ενέργεια και, συγκεκριμένα, για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Κύρτσος, συνεχίζει με νέες βολές προς την κυβέρνηση, για μια σειρά από ζητήματα, όπως η διαχείριση της πανδημίας, οι πλημμύρες, τα ενεργειακά και η οικονομία.

Ads

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα» δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφερόμενος στα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στο αυξανόμενο κόστος της ενέργειας που αναμένεται να δοκιμάσει τους πολίτες.

Οσον αφορά τον Γιώργο Κύρτσο, προχθές (17.10.2021) έριχνε βέλη προς το «επιτελικό κράτος» για το θέμα με τις πλημμύρες, αναρτώντας: «Αναλυτικό ρεπορτάζ (Καθημερινή) για τη σύγχυση αρμοδιοτήτων για καθαρισμό φρεατίων, η οποία μεγάλωσε τα προβλήματα στην Αθήνα. Το πρόβλημα αποδεικνύεται διαχρονικό και άλυτο. Με “γαλάζια” κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμο και “επιτελικό κράτος”, έπρεπε επιτέλους να υπάρχει συντονισμός».

Παράλληλα,  άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης και για το θέμα της οικονομίας, λέγοντας ότι «το οικονομικό επιτελείο αναφέρεται σε “μέρισμα” λόγω ανάκαμψης & αύξησης φορολογικών εσόδων. Παροχές με χρέος 208% & έλλειμμα 10% του ΑΕΠ είναι αδύνατες. Η ενεργειακή κρίση κοστίζει επιπλέον. Η ουρά των συντάξεων μεγαλώνει. Το Δημόσιο δεν πληρώνει ούτε με δικαστική απόφαση. Επομένως..» .

Κριτική άσκησε και για τη διαχείριση της πανδημίας: «Στο 95% η πληρότητα ΜΕΘ COVID-19 στη Θεσσαλονίκη. (Καθημερινή). Καιρός για παρελάσεις…» αλλά και για τα ενεργειακά: «Βασικές επιλογές της ενεργειακής μας στρατηγικής αμφισβητούνται, υπό την πίεση της σκληρής πραγματικότητας. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η απολιγνιτοποίηση-εξπρές, την οποία έχουμε επιλέξει, έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, μεγαλώνει την εξάρτησή μας από το πανάκριβο και εισαγόμενο φυσικό αέριο και δεν φαίνεται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου».