Δριμύτατη κριτική εναντίον του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη άσκησαν ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που η Αθήνα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Ads

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης έκανε λόγο για «ομολογία αδιεξόδου» από την πλευρά της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Το δημοψήφισμα που σκέφτονται στελέχη της κυβέρνησης θα μετατρεπόταν ουσιαστικά σε δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι στο ευρώ κι αυτό είναι κάτι που βρίσκεται έξω από την εντολή που πήρε η κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας σημειώσε ότι «ο Αλ. Φλαμπουράρης ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά με… δημοψήφισμα. Όπως είπε, αν τα πράγματα φθάσουν σε αδιέξοδο θα κληθεί ο λαός να πάρει τις αποφάσεις του. Να βγάλει δηλαδή ο λαός το φίδι από την τρύπα και να αποφασίσει αυτά που δεν θέλει να αποφασίσει ο κ.Τσίπρας και η αυτοπροσδιοριζόμενη ως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το ΠΑΣΟΚ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να επικρίνει τον υπουργό Επικρατείας: «Άνετος, απλουστευτικός και αποκαλυπτικός, ως συνήθως, ο κ. Φλαμπουράρης-  που εκφράζει αυθεντικά, λόγω της θέσης του, τον κ. Τσίπρα – παρουσίασε σήμερα τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που συμπυκνώνεται στις λέξεις ‘έλα μωρέ, όλα θα γίνουν’». Και συμπληρώνει: «Το κρυφό χαρτί της κυβέρνησης μας λέει συνεπώς σήμερα ότι είναι το παιχνίδι με τη θέση της χώρας στο ευρώ και τελικά η έξοδος από αυτό αν χρειαστεί και ας όψονται οι κακοί Ευρωπαίοι. Μόνο που όμηροι δεν είναι οι Ευρωπαίοι, αλλά οι Έλληνες».

Ads

Οι δηλώσεις του Αλ. Φλαμπουράρη