Δύο εκπομπές που κατακεραύνωσαν κυρίως την κυβέρνηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβερνητική δημοσιογραφία, προκάλεσαν έκρηξη σχολίων και τρεντάρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ads

Η εκπομπή Ράδιο Αρβύλα (Αnt1) και η εκπομπή του Νίκου Μουτσινά (ΣΚΑΪ), άλλαξαν το σατυρικό τους περιεχόμενο με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη και είπαν όλα όσα έχουν εξαγριώσει την κοινωνία που είναι ακόμα στους δρόμους όπως φανερώνουν τα σχόλια των πολιτών. Με τουίτ απάντησαν πολιτικοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρά το γεγονός ότι από τα πυρά των εκπομπών δεν ξέφυγαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

image

Κανάκης: Δεν βρέχει σας φτύνουν. Γαμώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας τη μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκατά στα μούτρα σας

Ads

Οι Ράδιο Αρβύλα ξεκίνησαν με αναφορά στη δολοφονία Γρηγορόπουλου και κατέληξαν κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση συγκεκριμένους πολιτικούς, δημοσιογράφους και καναλάρχες, ενώ απάντησαν ευθέως στον πρωθυπουργό «Όχι δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, είναι θέμα της ανικανότητας και της αδιαφορίας σας».

image

«Θέλαμε να ανοίξει η γη να μας καταπιεί. Ντρέπεσαι που ζεις σε αυτή τη χώρα, για αυτούς που κυβερνούν. Έχεις έναν θυμό που λες δεν την παλεύω έτσι. Κι έλεγα Θεέ μου ας μη χρειαστεί να ξαναβγούμε στον αέρα υπό τέτοιες συνθήκες. Να όμως που χρειάστηκε να βγούμε να πούμε όσα όλοι εμείς κι εσείς σκέφτεστε και συζητάτε. Κάνουν ό,τι μπορούν για να ανατραπεί το κλίμα να επιστρέψουμε στη χαζοχαρούμενη πραγματικότητα» είπε ο Γ. Κανάκης.

Στη συνέχεια, αφότου προβλήθηκε ένα βίντεο με απαράδεκτες δηλώσεις διάφορων δημοσιογράφων για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε:

«Οι εκφράσεις όπως παπαγάλος που χρησιμοποιούνται ή τα συνθήματα που γράφονται στους τοίχους είναι λίγα. Όταν η δημοσιογραφία είναι υπάλληλος κομμάτων, καναλαρχών και διαφόρων άλλων συμφερόντων τότε γίνεται εχθρός της Δημοκρατίας.

Μη στενοχωριέστε θα βάλουν τα τσιράκια τους, θα επιτεθούν και σε εμάς, θα επιτεθούν σε εσάς. Γιατί μπορούν να δημιουργούν μια πλασματική πραγματικότητα. Όσο κι αν λέτε ότι βρέχει ενώ σας φτύνουν, δεν βρέχει. Σας φτύνουν. Όσο κι αν αύριο έχετε 200 site, 200 μικρούς δημοσιογράφους, πέντε εφημερίδες, φιλαράκια και κολλητούς και μπορείτε να τους βάλετε όλους να γράφουν αυτό που εσείς θέλετε, σας φτύνουν».

Μεταξύ άλλων σχολίασε:

«Δημοσιογράφοι εκθειάζουν τον κρατικό μηχανισμό στον οποίο οφείλονται όλοι αυτοί οι θάνατοι. Αυτή είναι η προτεραιότητα του δημοσιογράφου. Αυτό και να μας πείσουν πόσο αληθινά είναι τα δάκρυα των πολιτικών.»

«Αν νοιάζεσαι για τους ανθρώπους, απλά φτιάχνεις τα πράγματα, δεν κλαις πάνω από τα πτώματα. Μιλάμε για όλες τις κυβερνήσεις που έχουν καταστρέψει τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που τους νοιάζει είναι η διαχείριση της επικοινωνιακής κρίσης. Πως θα βρουν λιγότερο χαμένοι »

Έφερε για παράδειγμα το βίντεο του Οικονόμου που ζητά στον αέρα επανάληψη. Και το σκονάκι του κειμένου παραίτησης του Καραμανλή, κάτι που σχολίασε και ο Μουτσινάς.

Αναφέρθηκε στον Άρη Πορτοσάλτε χαρακτηρίζοντας χυδαίο το ότι κάνει συμψηφισμούς με το Μάτι. «Σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες κάνεις damage control για λογαριασμό της κυβέρνησης».

Μίλησε για  τις «θυσίες» του Τσίμα που υποστήριξε ότι τέτοια δυστυχήματα στο παρελθόν ήταν αφορμή να φτιαχτούν δρόμοι και την αντίστοιχη αναφορά του Πορτοσάλτε.

«Δεν γίνεται να λέγονται αυτά τα πράγματα. Δεν γίνεται να το ακούμε, να συμβαίνει. Γαμώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας τη μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκατά στα μούτρα σας » σχολιάζει ο Κανάκης. «Είναι σαν να περιμένουν κάποιος να τους ανταμείψει» σχολιάζει ο συμπαρουσιαστής του.

Ο Άδωνις νιώθει ότι στις προτεραιότητες του είναι να υπερασπιστεί τον Πορτοσάλτε. Τι σου είναι συγγενής… μέλος του κόμματος; Είναι δημοσιογράφος που υποτίθεται ότι σε ελέγχει. Τι βία είναι αυτή που ασκείται σε όλους εμάς; Τι θέλετε να κάνουμε; Να πάρουμε φόρα και να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο;»

«Ενας δημοσιογράφος δίνει οδηγίες στην κυβέρνηση τι να κάνουν για να μειώσει το πολιτικό κόστος. Η απόλυτη απανθρωποποίηση»

Μεταξύ άλλων ο Κανάκης κάνει αυτοκριτική σημειώνοντας πως «… θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα του Survivor, ακόμα κι εμείς γιατί έτσι είναι στημένο το έργο». Και θέτει το ερώτημα πότε γίναμε όλοι τυφλοί οπαδοί όλων αυτών που διαχειρίζονται τις ζωές μας απαξιώνοντας εξίσου όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει. 

Όλη η εκπομπή εδώ

Μουτσινάς: Πρωθυπουργέ αλλάξτε επικοινωνιολόγο ή παραιτηθείτε

Οργισμένος εμφανίστηκε χθες και ο Νίκος Μουτσινάς στην εκπομπή του στον ΣΚΑΪ, εκφράζοντας τόσο τη δυσκολία του να μπει στο κλίμα της ψυχαγωγικής του εκπομπής λόγω της φόρτισης των ημερών, αλλά και την οργή του για τη διαχείριση του ζητήματος από τα ΜΜΕ.

«Βγήκε ο πρωθυπουργός σαν να είναι πάλι κορονοϊός, γιατί είναι ίδια φάτσα, ο επικοινωνιολόγος πρέπει να αλλάξει πρωθυπουργέ, αλλάξτε τον. Βγαίνετε το ίδιο, ό,τι και να συμβαίνει, είτε είναι κορόνα, είτε είναι ατύχημα, είτε είναι βιασμοί, είναι ένα ίδιο πρόσωπο πολύ στεναχωρημένο. Αν δεν το αντέχετε μπορείτε να παραιτηθείτε.

Υπάρχει ένα ποσοστό ανθρωπιάς που λέει ότι παιδιά, δεν μπορώ, δεν μπορούμε. Ας έρθει κάποιος που μπορεί. Μη φανταζόμαστε ότι μπορούμε, γιατί δεν μπορούμε.

Γίνεται κάτι, κάποιος απολύεται, κάποιος παραιτείται για το εφέ. Ο άλλος παραιτήθηκε και πάλι θα είναι στο ψηφοδέλτιο. Δεν τα κατάφερε σε εκείνο το υπουργείο, θα τα καταφέρει στων τροφίμων. Και μετά ένας πρωθυπουργός περίλυπος, χαμηλά το κεφάλι, του δίνουν και οδηγίες που να κοιτάει για να φαίνεται στεναχωρημένος, να λέει, αυτό έγινε, χίλια συγγνώμη», είπε ο Νίκος Μουτσινάς, με τους θεατές που παρακολουθούσαν την εκπομπή ζωντανά από το στούντιο να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Η εκπομπή εδώ

Χειροκροτήματα στο twitter

Οι πολίτες αποθέωσαν τις εκπομπές αυτές στα social media σχολιάζοντας πως «επιτέλους κάποιοι στην ελληνική τηλεόραση, είπαν αυτά που αισθανόμαστε και σκεφτόμαστε όλοι» ενώ έδωσαν τα εύσημα επίσης στην Ρ. Τζήμα και τον Γ. Λιάγκα. 

image

image

image

image

image

image

image

image