Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας κ. Πάνου Τσακλόγλου, σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι η αλόγιστη αύξηση των μισθών δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην οικονομία.

Ads

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακλόγλου, μιλώντας στο Kontra Channel, δήλωσε, μεταξύ άλλων πως: «όταν έχεις αλόγιστη αύξηση μισθών, αργά ή γρήγορα σου δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Δηλαδή, μεγάλο θέμα της ζήτησης πηγαίνει σε εισαγόμενα αγαθά και τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε», είπε ο υφυπουργός Εργασίας απαντώντας σε ερώτημα ότι οι αυξήσεις μισθών, οδηγούν και σε αύξηση της κατανάλωσης.

Εμφανίστηκε αντίθετος με την αύξηση μισθών, υποστηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ οι αυξήσεις εκτινάσσουν τον πληθωρισμό, μειώνουν την ανταγωνιστικότητα.

Όπως υποστήριξε, με αφορμή την έκρηξη στις τιμές της ενέργειας, είναι καλύτερο να επιδοτείς την τιμή του ρεύματος καθώς θεωρεί ότι το φαινόμενο είναι παροδικό οπότε το μέτρο της επιδότησης η κυβέρνηση θα το πάρει πίσω.

Ads

«Αν αυτό προσπαθήσουμε να το κάνουμε μέσω αυξήσεων στο μισθολογικό κόστος, αυτό το μισθολογικό κόστος αργά ή γρήγορα θα περάσει πάνω στις τιμές. Είναι κάτι το οποίο το είδαμε στη δεκαετία του ’70 και αυτό ήταν που εξέθρεψε τον πληθωρισμό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε κατά την γνώμη μου πάση θυσία», είπε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου.