Μεγάλες διαστάσεις έλαβε η υπόθεση της αυτοκτονίας ενός πατέρα στην Κάρπαθο μετά τα πικρόχολα σχόλια συγχωριανών του και τον στιγματισμό της τοπικής κοινωνίας ύστερα από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο με τον γιο του.

Ads

Συγκεκριμένα, το βίντεο -στο οποίο εμφανιζόταν ο γιός του σε προσωπικές στιγμές με άλλον άνδρα- κυκλοφόρησε στα γύρω νησιά και αποτέλεσε αντικείμενο έντονου σχολιασμού. Το καφενείο του χωριού, μάλιστα, που ζούσε ο πατέρας, το σχολίαζε γελώντας και χρησιμοποιώντας σεξιστικά σχόλια, ωθώντας τον άνδρα να βάλει τέλος στη ζωή του.

Διαβάστε επίσης: Η πατριαρχία σκοτώνει και άνδρες στην Κάρπαθο και παντού

Μιλώντας στο MEGA η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Άννα Κανδαράκη μίλησε για πολλούς δολοφόνους και πολλούς νεκρούς. «Σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν πολλοί δολοφόνοι και πολλοί νεκροί. Το παιδί θα ζήσει με την ενοχή ότι έχει οδηγήσει τον πατέρα του στο θάνατο. Πώς μπορούμε να κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε τις συνέπειες» αναφέρει, μιλώντας στο MEGA,

Ads

Όπως επισημαίνει, τους γονείς τους απασχολεί ο γιος τους να γίνει γιατρός ή δικηγόρος και αγνοούν τα υπόλοιπα. «Έρχονται γονείς που μου εκφράζουν τον προβληματισμό τους επειδή είναι ομοφυλόφιλος ο γιος τους, και αντίστοιχα νέοι, που φοβούνται την αντίδραση των γονιών τους όταν τους πουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι».

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.