Το ψηφοδέλτιό της για τις περιφερειακές εκλογές παρουσίασε η Λαϊκή Συσπείρωση, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θανάση Παφίλη να στρέφεται κατά της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, το οποίο στηρίζει την Λαϊκή Συσπείρωση, το 32% των υποψηφίων είναι νεότεροι των 40 ετών, το 60% εξ αυτών είναι εκλεγμένοι σε μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος (πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων κ.α.). Το 57% είναι εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Το 12% είναι έμποροι – βιοτέχνες – ελεύθεροι επαγγελματίες. Το 9% είναι εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες. Το 6% είναι επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες. Το 3% είναι καλλιτέχνες.
 
«Διαπιστώνεται αυξητική τάση της συσπείρωσης, εκτίμησης και έκφρασης εμπιστοσύνης στην πολιτική και τη συνέπεια του ΚΚΕ» σημείωσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Παρασκευάς, κατά την παρουσίαση των ψηφοδελτίων.
Προσδιόρισε το ειδικό βάρος που έχει η εκλογική μάχη στην Αττική, στο συνολικό αποτέλεσμα του κόμματος σε όλη την Ελλάδα και ζήτησε να μετατραπεί η εκλογική αναμέτρηση «σε μια μεγάλη πολιτική κινητοποίηση ενάντια στην ΕΕ, στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ενάντια στις πολιτικές που καταδικάζουν τον λαό στη φτώχεια, την ανεργία, που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων».
 
Υποστήριξε ότι ο νέος διπολισμός ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ «αξιοποιεί την πείρα του παλιού δικομματισμού για να παγιδεύσει το λαό», αφού «τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στα πλαίσια της ΕΕ, της στρατηγικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων».
 
Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπου μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι «οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι αυτών των κομμάτων στην πράξη συγκρούονται μεταξύ τους ως προς το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα την πολιτική του ευρωμονόδρομου».
 
Σχετικά με την ψήφο των πολιτών προς τη Λαϊκή Συσπείρωση, σημείωσε ότι θα είναι ψήφος αγώνα για την προστασία των ανέργων, τη σταθερή και μόνιμη εργασία με εργασιακά δικαιώματα, την ανακούφιση από τη φοροληστεία και τα χαράτσια, την πάλη ενάντια στην παράδοση των παραλιών, των δασών και του νερού στα μονοπώλια.
 
Από την πλευρά του ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την προπαγάνδα των αντιπάλων μας, ειδικά στο δήμο Αθηναίων. Να αντιμετωπίσουμε την αντιπαράθεση βιτρίνας και να μιλήσουμε για συγκεκριμένα ζητήματα και όχι για το ποιος είναι καλός διαχειριστής, ποιος έχει γνωριμίες στην ΕΕ και ποιος ήταν υπουργός Τουρισμού».
 
Πρόσθεσε ότι οι υποψήφιοι συμφωνούν στην τρόπο διαμόρφωσης των οικονομικών του δήμου Αθηναίων, ο προϋπολογισμός του οποίου προβλέπει για φέτος να εισπραχθούν 500 εκατ. ευρώ από γενικευμένη φορομπηξία. Πρόσθεσε ότι οι δήμοι, όχι απλώς διεκδικούν να εισπράττουν απευθείας φόρους, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν και επιπλέον φόρους.
 
Επέκρινε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη διότι πρότεινε τη σύσταση συνεταιρισμών επιστημόνων προκειμένου να καλύψουν ανάγκες που δεν καλύπτει πλέον ο δήμος. Επέκρινε το θεσμό της μαθητείας μέσω του οποίου, όπως είπε, ο υπουργός Παιδείας νομοθέτησε την εθελοντική εργασία.
 
Αποδοκίμασε τέλος το δήμαρχο Αθηναίων  Γιώργο Καμίνη διότι θα δώσει 17 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανακαινίσει τρία κεντρικά ξενοδοχεία (Μπάγκειο, Μέγας Αλέξανδρος, Ολυμπιάς) και κτίριο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για να δημιουργήσει κέντρα επιχειρηματικότητας, όπου θα δίνονται συμβουλές για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, αντί να τα αξιοποίηση για αναξιοπαθούσες κοινωνικές ομάδες και για να επιστρέψει στη συνέχεια το κτίριο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου πίσω ανακαινισμένο.