Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου οι οποίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αφορούν σε προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης από την τρόικα.
 

Ads

Ανάμεσα σε άλλα, ορίζονται νέοι δημοσιονομικοί κανόνες για τον έλεγχο δαπανών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, μέτρα επιτάχυνσης υλοποίησης του ΕΣΠΑ και προσαρμογές στις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής (στις αντίστοιχες των υπαλλήλων σε υπουργεία).
 
Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με την διαδικασία του κατεπείγοντος έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
 
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αποχώρησε σήμερα από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ανοίγει επικίνδυνους δρόμους» και πως «η διαδικασία αυτή δείχνει την υποκρισία και τα περιθώρια της αστικής δημοκρατίας και του αστικού κοινοβουλίου». Και κάλεσε «το λαό να αντισταθεί απέναντι στα βάρβαρα μέτρα».
 
Το Σάββατο, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
 
«Αν κάποιες πολιτικές παρατάξεις ή κάποιοι συνάδελφοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει περισσότερο χρόνο στη συζήτηση αυτών των νομοσχεδίων είναι θέμα προσωπικό και όχι παραβίασης του κανονισμού», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Παρακολουθείστε ζωντανά τη συνεδρίαση της Βουλής: