Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανεξαρτητοποιηθεί άφησε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, λέγοντας ότι «αν ανεξαρτητοποιηθώ θα είναι γιατί δεν θα αντέχω άλλο». Σημειώνεται ότι ο βουλευτής έχει ταχθεί κατά της στροφής της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ υποστηρίζει πως το πολιτικό της μέλλον είναι στον χώρο της κεντροαριστεράς. 

Ads

«Όσοι φύγουν τώρα από τη ΔΗΜΑΡ και κατευθυνθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πλένουν σκάλες και ζάντες», δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, που σημείωσε εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ότι δεν γνωρίζει εάν τελικά ο Φώτης Κουβέλης θα παραιτηθεί. «Μου κάνει εντύπωση ότι έβαλε μόνος του θέμα ηγεσίας, ενώ δεν του ζήτησε κανένας να παραιτηθεί και έβαλε το θέμα σε ψηφοφορία. Εάν θέλει κάποιος να παραιτηθεί, παραιτείται. Δεν βάζει το θέμα σε ψηφοφορία», σχολίασε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο μόνος τρόπος να κυβερνήσει με τις δεδομένες δυνάμεις είναι να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και σε αυτή την περίπτωση «εγώ θα ζητήσω πολιτικό άσυλο στα Τίρανα». Είπε βέβαια, ότι με κάποιο «τμήμα» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης. 

Πάντως εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν ούτε ταραχώδεις, ούτε συγκλονιστικές εκπλήξεις στη συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Επανέλαβε, ακόμη, ότι ήταν λάθος – τόσο από άποψη χρόνου όσο και από την άποψη του πως συνέβη – η αποχώρηση από την κυβέρνηση. 

Ads