Τη θέση του κόμματός του πως πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας πως αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτές, «η ΝΔ θα είναι δίπλα της».

Ads

«Αυτό που περιμένουμε να δούμε, μετά τα περίεργα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και τις αντιφάσεις και τα ήξεις αφήξεις, είναι αν η κυβέρνηση θα κάνει τις σωστές προτάσεις για το ασφαλιστικό οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις που θα θέσει η ΝΔ» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, ένα πρώτο κριτήριο είναι αν οι κυβερνητικές προτάσεις εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέσει συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις και αν οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης ανταποκρίνονται στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα καταγράψει και θα αναδείξει εξ’ αντικειμένου η ΝΔ, τότε θα προσδιορίσει τη στάση της» τόνισε.

«Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να δολιχοδρομεί, να μην καταλήγει ή να προχωρεί στην κατάθεση στο κοινοβούλιο ενός σχεδίου νόμου, το οποίο περιέχει πελώριες αντιφάσεις και δεν ανταποκρίνεται στα βασικά κριτήρια βιωσιμότητας, τότε η ΝΔ θα ακολουθήσει διαφορετική στάση» συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και συμπλήρωσε, αναφέροντας πως εξαρτάται από την κυβέρνηση αν θα ψηφιστούν από τη ΝΔ οι διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ads

«Αν τις κάνει σωστά, η ΝΔ θα είναι δίπλα. Αν τις κάνει με λανθασμένο τρόπο και δεν ανταποκρίνονται οι προτάσεις αυτές στις μεγάλες ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος χρόνου, η ΝΔ θα βρεθεί απέναντι» κατέληξε.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. «Εμείς δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Ψηφίσαμε το μνημόνιο γιατί ψηφίσαμε για να υπάρχει η Ελλάδα. Αν δεν ψηφιζόταν θα τρώγαμε ο ένας τις σάρκες του άλλου. Κανένα μέτρο δεν ψηφίζω γιατί θα μπορούσαν να επεξεργαστούν καλύτερα» σημείωσε στο ρ/σ «Θέμα FM» ο κ. Καρατζαφέρης.