Παρά τις δεσμεύσεις που έδωσε την Τετάρτη (16/12) ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας στους εκπροσώπους της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της ΑΔΕΔΥ για επανεξέταση των μετακινήσεων του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του «Άγιου Σάββα» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και άλλων υγειονομικών από τον Άγιο Σάββα προς άλλο νοσοκομείο, τελικά μετά από εντολή του Υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε να δρομολογηθούν άμεσα οι μετακινήσεις. Μάλιστα ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ είχε δεσμευτεί πως δεν πρόκειται να γίνει καμία μετακίνηση μέχρι την ολοκλήρωση της επανεξέτασης του θέματος. 

Ads

Υπενθυμίζεται πως η μετακίνηση του προέδρου των εργαζομένων Κώστα Καταραχιά είχε αποφασιστεί μετά τις αποκαλύψεις του για ΕΔΕ σε βάρος νοσοκομειακών που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Οι γιατροί κατήγγειλαν την απόφαση της διοικήτριας Όλγας Μπαλαούρα ως «εκδικητική» με φόντο και τις καταγγελίες για τις ευθύνες της και τα τεράστια προβλήματα στο ογκολογικό νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, όπου υπήρξε μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, με κρούσματα όχι μόνο σε γιατρούς αλλά και ασθενείς, γεγονός που οδήγησε στο να κλείσει η Α’ ογκολογική κλινική και να αναβάλλονται χημειοθεραπείες. 

Όπως τόνισε και ο ίδιος ο κ. Καταραχιάς στο Tvxs.gr: «είναι ξεκάθαρο πως όλο αυτό γίνεται ως προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλισμού μέσα στα νοσοκομεία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό, και όσον αφορά εμένα, όλο αυτό συμβαίνει εκδικητικά για τις δηλώσεις που έκανα. Μάλιστα, με μετακινούν σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου “Σωτηρία”, ενώ εγώ είμαι ακτινολόγος και δεν έχω καμία σχέση, δεν έχω ιδέα από ΜΕΘ». 

Μετά την απόφαση να δρομολογηθούν άμεσα οι μετακινήσεις, η ΟΕΝΓΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως «αν νομίζουν οι υπουργοί και η κυβέρνηση ότι με αυτόν τον χυδαίο, αυταρχικό κατήφορο θα φοβίσουν κανέναν, είναι πολύ βαθιά γελασμένοι». «Οι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης που επί μήνες δίνουν στο πλευρό των ασθενών τη μάχη ενάντια στο θάνατο, που οι ίδιοι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν πάνω στο καθήκον, δεν πρόκειται να φοβηθούν τις ΕΔΕ, τις διώξεις και τις εκδικητικές μετακινήσεις που εξαπολύει εναντίων τους η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες», προσθέτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και καταλήγουν: 

Ads

«Όσοι επιλέγουν αυτόν τον κατήφορο το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να χαρακτηριστούν οριστικά και αμετάκλητα “δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα” όπως έλεγε ο ποιητής. Θα συνεχίσουμε και την αυτοθυσία της προσφοράς στους ασθενείς, και τον αγώνα για την υγεία του λαού και την αποκάλυψη των εγκληματικών σας ευθυνών ταυτόχρονα. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο, ο λαός είναι μαζί μας. Δεν σας φοβόμαστε, εσείς να μας φοβάστε».