Οι συντάξεις και η Κεντροαριστερά είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Ads

Ακόμη, η δεύτερη αξιολόγηση και η πιθανότητα η εκκρεμότητα να παραταθεί έως τον Μάιο.

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εδώ:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Έρχεται φόρος περιουσίας «ΕΝΦΙΑ» σε ό,τι κινείται»
«Το κόλπο της κυβέρνησης με τη δήλωση των μετρητών και των αντικειμένων «αξίας». Προχωρά η ηλεκτρονική υποβολή λίστας με καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, αυτοκίνητα και τιμαλφή. Με βάση αυτά τα στοιχεία στη συνέχεια θα καταλογιστεί ετήσιο «χαράτσι».

Ads

image

ΕΘΝΟΣ: «Πώς θα πληρωθούν 95.000 συντάξεις»
«Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για τις εκκρεμείς αιτήσεις. Με 860 εκατομμύρια έκτακτη επιχορήγηση ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκινά αγώνα δρόμου για να ξεχρεώσει συνταξιούχους που περιμένουν 1-3 χρόνια τη σύνταξή τους.

image

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σύνταξη από τα 52 για 500.000 γονείς»
«Όλες οι προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση ασφαλισμένων με ανήλικα τέκνα. Κλειδί η ηλικία πριν ή μετά την 19η Αυγούστου 2015. Ποιες μητέρες μπορούν να κάνουν αίτηση φέτος ακόμα και με 17,5 έτη ασφάλισης και ποιοι άνδρες βγαίνουν στα 58».

image

ΕΣΤΙΑ: «Ανησυχία εν όψει της 27ης Φεβρουαρίου»
«Όπως είχε επισημάνει με πρωτοσέλιδο άρθρο η «Εστία» («Γιατί είναι κρίσιμη η 27η Φεβρουαρίου, 15.12.2016), στις 27 Φεβρουαρίου, «βάσει των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, πρέπει να πληρωθεί ομόλογο ύψους 1,62 δισ. ευρώ προς τον ESM».

image

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Προσκλητήριο εφέδρων»
«Την κατακερματισμένη Κεντροαριστερά προσπαθεί να συνενώσει η Φώφη Γεννηματά. Η συνεργασία όμως με τον Γ. Παπανδρέου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευάγγ. Βενιζέλου, ο οποίος απαίτησε από τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ να ζητήσει συγνώμη».

image

ΤΑ ΝΕΑ: «Ράγισε η κλεψύδρα»
«Οι συνεχείς καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχουν δημιουργήσει ένα ακόμη αδιέξοδο στην πολιτική των κυβερνώντων που τώρα τρομάζει και τους ίδιους. Και μόνο το ενδεχόμενο η εκκρεμότητα να παραταθεί έως τον Μάιο προκαλεί αναταράξεις».

image

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Εγκλωβισμένοι 300.000 άνεργοι»
«Εκρηκτική αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό των άνεργων πενηντάρηδων τα τελευταία χρόνια».

image