Το κόκκινο χαλί για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ που έρχεται να βοηθήσει αλλά και να επενδύσει έστρωσε η κυβέρνηση, αφού πρώτα είχε στρώσει α΄λλο ένα επίσημο χαλί που οδήγησε στην έξοδο από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων την Κατερίνα Σαββαΐδου.

Ads

«Το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση για το χρέος, που πρέπει να ανοίξει» τόνισε με έμφαση ο Φρανσουά Ολάντ κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επενδύσεις και επιστροφή της Ελλάδας στον δρόμο της ανάπτυξης, γράφει η σημερινή Αυγή που κυκλοφορεί με τον τίτλο «Τριπλή στήριξη από τον Ολάντ». Για απομείωση χρέους, γαλλικές επενδύσεις και τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, όπως εξηγεί.

«Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τις επιχειρήσεις της χώρας του να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα συνδέοντας την ανάπτυξη με την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, αλλά και τη χαλάρωση της αυστηρής πειθαρχίας», συνεχίζει η εφημερίδα. «Στηρίζοντας την Ελλάδα, στηρίζουμε την Ευρώπη» επεσήμανε ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια των επίσημων επαφών του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, που διεξήχθησαν σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα, σημειώνει επίσης.

«Εξώσεις και περικοπές κάτω από το κόκκινο χαλί» είναι ο τίτλος των Νέων. ,Με άγριες διαθέσεις από πλευράς των τροϊκανών για τα κόκκινα δάνεια και τις συντάξεις άρχισαν οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – δανειστών, την ώρα που προεδρία και κυβέρνηση έστρωναν το κόκκινο χαλί για την υποδοχή Ολάντ», σημειώνουν Τα Νέα.

Ads

«Ξένα κερδοσκοπικά funds και πολυεθνικές εταιρείες συμβούλων και διαχείρισης ακινήτων που θέλουν να εισβάλουν στην εγχώρια αγορά κρύβονται πίσω από τις πιέσεις του κουαρτέτου για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας στην Ελλάδα», γράφει το Έθνος. «Αποκαλυπτικοί των προθέσεων αλλά και των ακραίων πιέσεων των δανειστών είναι οι διάλογοι που φέρνει στη δημοσιότητα το Εθνος ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τους επικεφαλής του κουαρτέτου».

«Διπλή παρέμβαση στην αυτονομία ΓΓΔΕ», είναι ο τίτλος της Καθημερινής. «Σαφές μήνυμα των διαθέσεων και προθέσεών της να ελέγξει τους κρίσιμους τομείς άσκησης διοίκησης του κράτους απηύθυνε χθες προς κάθε κατεύθυνση η κυβέρνηση, δρομολογώντας, μέσω ομόφωνης απόφασης του υπουργικού συμβουλίου, την απομάκρυνση από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, της κ. Αικατερίνης Σαββαΐδου. Νέος επικεφαλής της ΓΓΔΕ θα είναι ο γενικός διευθυντής Φορολογικής Διοίκησης, Γιάννης Μπάκας», γράφει η εφημερίδα.

«Μία απόλυση, πολλές απειλές», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών. Όπως γράφει η εφημερίδα: «Τα γνωστά παπαγαλάκια των Βρυξελλών έδρασαν ακαριαία μετά την αποπομπή Σαββαΐδου. Ο γνωστός Χιούγκο Ντίξον του Reuters με άρθρο του επισείει κινδύνους για την ελληνική κυβέρνηση και προειδοποιεί για τις συνέπειες. Η τέως πλέον γ.γ. με μακροσκελή ανακοίνωσή της, που έχει έντονο πολιτικό χρώμα, δηλώνει αμετακίνητη και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ: