Εφιάλτες, διλήμματα του τύπου «στροφή ή ναυάγιο» και σενάρια για κάλπες… με λίστα κοσμούν τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου που βλέπει τα περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών να στενεύουν.  Σε πρώτο πλάνο και τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη και την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να απασχολούν τα σχετικά ρεπορτάζ. 

Ads

«Ψηφίστε τη συμφωνία! Αλλιώς στήνω κάλπες». Αυτός είναι ο τίτλος της Real News και σύμφωνα με την εφημερίδα είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται εκλογές με λίστα και αποκλεισμό όσων δεν πειθαρχήσουν αν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν κερδίσουν την κρίσιμη μάχη στη βουλή και απαιτηθεί η στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η εφημερίδα φιλοξενεί και συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με σχετικό «χτύπημα» στο πρωτοσέλιδο: «Δεν το κουνάω από το υπουργείο». 

image

image

Ads

«Εφιάλτης» για το Πρώτο Θέμα. «Ευρωδραχμή με 40% υποτίμηση και μόνιμο ΔΝΤ» είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας που υποστηρίζει ότι αυτό θα συμβεί αν υπάρξει ρήξη και μη υποταγή. Στο στόχαστρο της εφημερίδας για ακόμη μια φορά και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Με τίτλο «Ποιους έχει ‘γραμμένους’;» και υπέρτιτλο «Βαρουφάκης Gate» η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Έλληνα ΥΠΟΙΚ είναι ανεπιθύμητος στο Eurogroup μετά τη δήλωση για καταγραφή συνομιλιών. «Ερωτηματικά για το αν έχει κάνει το ίδιο και εντός της Ελλάδας» βάζει η εφημερίδα.

image

«Στροφή ή ναυάγιο» είναι ο τίτλος του Βήματος της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε «συμπληγάδες μετά την ψυχρολουσία της Ρίγας». Η εφημερίδα αναφέρεται και στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι «Ζωή και Γιάνης» είναι οι κινούμενες βόμβες του κόμματος. 

image

«Το κλειδί του ΔΝΤ και τα σκληρά παζάρια στο παρασκήνιο» τιτλοφορείται το κεντρικό θέμα του Έθνους της Κυριακής που φιλοξενεί ρεπορτάζ για τα όσα «συζήτησαν πίσω από τις κάμερες Αλέξης και Μέρκελ». Η εφημερίδα κάνει λόγο για ευρωπαϊκή φόρμουλα της συμφωνίας και μπλόκο του ταμείου (ΔΝΤ) με την αρωγή Σόιμπλε. 

image

«Εντολή για συμφωνία με τήρηση κόκκινων γραμμών» είναι ο τίτλος της Αυγής που φιλοξενεί και δημοσκόπηση της Public Issue. Μεγάλη υπεροχή για το ΣΥΡΙΖΑ (48,5% έναντι 21% για τη ΝΔ), υψηλή δημοτικότητα για τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και για το ευρώ…

image

«Φόροι και στάση πληρωμών αντί για μεταρρυθμίσεις» είναι ο τίτλος της Καθημερινής που υποστηρίζει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για την αποφυγή αλλαγών σε εργασιακό και ασφαλιστικό οδηγεί σε πολλαπλασιασμό των εισπρακτικών μέτρων. 

image

image

«Φορτώνουν μέτρα για να κλείσει η συμφωνία» γράφει ο Ελεύθερος Τύπος. «Μετά τον βαρύ ΦΠΑ, χαράτσι στις τραπεζικές συναλλαγές και φόρο σε 500 επιχειρήσεις» βλέπει η εφημερίδα. «Ρεαλιστική συμφωνία» που θα πληρώσει ο λαός βλέπει ο Ριζοσπάστης. 

image

«Νάρκη με τον ΦΠΑ» είναι ο τίτλος της Κυριακάτικης Δημοκρατίας που κάνει λόγο για «καταιγίδα ακρίβειας» από τους νέους συντελεστές ΦΠΑ (που δεν έχουν οριστεί ακόμη). «Πόσο ακόμη να αντέξει η κοινωνία» αναρωτιέται η εφημερίδα. Παράλληλα φιλοξενεί ρεπορτάζ για το ΠΑΣΟΚ που σήμερα εκλέγει συνέδρους. Το σχετικό ρεπορτάζ φέρει τον τίτλο «Περισσότεροι οι… υποψήφιοι αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ από τους ψηφοφόρους».