Την αναστολή της λειτουργίας της σελίδας ARKAS -The Original Page αποφάσισε ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς, μετά από επιθετικά σχόλια που έγιναν για σκίτσο το οποίο αναρτήθηκε στη σελίδα του. Το γεγονός προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις και ήδη τα social media κατακλύζονται από μηνύματα συμπεράστασης προς τον άνθρωπο που έχει ταυτιστεί με τη λέξη χιούμορ. Την ίδια ώρα κυκλοφορούν φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για παραποίηση των πρωτότυπων σχεδίων του Αρκά. 

Ads

Το σκίτσο που ανέβηκε στη σελίδα

image

«Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεοτέρας. Ο Διαχειριστής» αναφέρει η ανάρτηση που δημοσιεύτηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ads

image

Σε δεύτερη ανάρτηση σημειώνεται: «Στο κλίμα της πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε». 

image 

Φυσικά αμέσως υπήρξαν τα πρώτα σχόλια υποστήριξης στη σελίδα: «Απομονώστε τους και συνεχίστε να μας δίνετε χαρά!», «Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα: το έξυπνο χιούμορ του Αρκά δεν είναι για όλους!» γράφουν δυο από τους χρήστες. «Η απενεργοποίηση της σελίδας – έστω και προσωρινή – είναι υποταγή στη βούληση της συντεταγμένης μειοψηφίας των ηλιθίων… Δεν συνάδει τέτοια αντίδραση με την ευφυΐα του Αρκά» γράφει ένας τρίτος. 

Ένα μήνυμα από τον ευρωβουλεύτη του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη:

Χρησιμοποιώντας τα hashtag #arkas, #Free_Arkas και #Je_Suis_Arkas, οι χρήστες του Twitter υποστηρίζουν τον πολύ γνωστό σκιτσογράφο. 

#je_suis_arkas Tweets #free_arkas Tweets #arkas Tweets