Προθεσμία για τις 8 Σεπτεμβρίου έλαβε από τον ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος κλήθηκε σε απολογία, δύο χρόνια μετά την ημέρα που συγκλόνισε τη χώρα.

Ads

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο με τους συνηγόρους του, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή, και  εύλογο χρόνο ώστε να ενημερωθεί για την ογκώδη δικογραφία και να προετοιμάσει τους ισχυρισμούς του έναντι του κατηγορητηρίου που αφορά – και για τους 20 κατηγορούμενους – αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια ο κ. Ψινάκης ανέφερε πως για «την τεράστια αυτή τραγωδία, που τόσοι άνθρωποι πέθαναν με φριχτό θάνατο, πρέπει όσοι από εμάς εμπλέκονται ή έχουν οποιαδήποτε ευθύνη να τιμωρηθούν πραγματικά. Και για τη μνήμη των νεκρών και τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν και για να μην ξαναγίνει. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Όταν ρωτήθηκε εάν ο ο ίδιος πιστεύει πως δεν έκανε κάτι, που θα έπρεπε να είχε κάνει, απάντησε πως για αυτό θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

Ads

Ο κ. Ψινάκης ήταν από ο πρώτος από τους 20 κατηγορούμενος που κλήθηκε σε απολογία για την υπόθεση. Αναμένεται να ακολουθήσουν οι τότε επικεφαλής της Αυτοδιοίκησης -Περιφέρειας και Δήμων- της Πολιτικής Προστασίας και των Σωμάτων, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, που ενεπλάκησαν στην διαχείριση αντιμετώπισης της φωτιάς.