Προθεσμία για να απολογηθεί στις 2  Ιουνίου πήρε το πρωί της Τετάρτης ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας. Ο Μπούκουρας  επρόκειτο να απολογηθεί για την υπόθεση της Χ.Α που ερευνούν οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Ads

Ο προφυλακισμένος Στ. Μπούκουρας, με τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κλήθηκε σε απολογία μετά τη συμπληρωματική κατηγορία του για κακουργηματική παράβαση του νόμου περί όπλων και συγκεκριμένα για διακεκριμένη οπλοκατοχή με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης.

Την Πέμπτη αναμένεται να παρουσιαστεί στις ανακρίτριες ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που έχει επίσης ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χ.Α. Ο Αλεξόπουλος από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του, απαντώντας ουσιαστικά στην κριτική περί όψιμης ανεξαρτητοποίησής του ενόψει της δικαστικής εμπλοκής του, ισχυρίστηκε ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ήδη αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά την έξοδό του από το κόμμα.

Οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες βουλευτές για τους οποίους έχει ήδη αποφασιστεί η άρση της ασυλίας τους, θα απολογηθούν μετά τις εκλογές.

Ads