Ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», βρέθηκε σήμερα, ο 22χρονος φοιτητής που συνελήφθη χθες και φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του διαμερίσματος της οδού της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Ο νεαρός που συνελήφθη στο Βόλο από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ads

Σε βάρος του φοιτητή είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τα πρώτα έξι που εκδόθηκαν για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς και αναζητούνταν. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί με βάση δακτυλικό αποτύπωμα του 22χρονου που είχε βρεθεί σε πλακάκι του μπάνιου στο σπίτι του Χαλανδρίου.

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη δημοσιοποίηση του ονόματος αλλά και φωτογραφιών του 22χρονου νεαρού, παροτρύνοντας τους πολίτες που κατέχουν πληροφορίες για το άτομό του να επικοινωνήσουν με τις αρχές. Ο νεαρός φέρεται να είχε συλληφθεί στις 28 Νοεμβρίου 2006, στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Ads

«Ανακοινώνεται ότι την 13:30 ώρα σήμερα (25-03-2010) συνελήφθη στο Βόλο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, 22χρονος ημεδαπός, βάσει εντάλματος σύλληψης, κατηγορούμενος για τρομοκρατικές πράξεις, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, και περιέχονται αναλυτικά στο ένταλμα συλλήψεως του ως μέλους ιεραρχικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων».