Ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ads

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε επίσης τα ονόματα όσων -με βάση τα στοιχεία που του έδωσε μετά από αίτημά του η ΑΔΑΕ- παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

Σε αυτά περιλαμβάνονται: ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος, οι επικεφαλής (πρώην και νυν) της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Αριστείδης Λάγιος και Θόδωρος Αλεξόπουλος.

Live εικόνα

Ξεκινώντας τη συζήτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανέφερε πως «το παιχνίδι της νύχτας και του σκοταδιού το ξέρει πολύ καλά η κυβέρνηση», κατηγορώντας τη πως έχει στήσει ένα «σκοτεινό δίκτυο εκβιασμών».

Ads

«Αν ισχύουν όσα λέτε περί ρυπαρών δικτύων, δεν μπορεί παρά να συμμετέχει και η εισαγγελέας Β. Βλάχου, αφού αυτή υπογράφει τις σχετικές διατάξεις», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως στην πραγματικότητα το ρυπαρό δίκτυο για το οποίο κάνει λόγο η κυβέρνηση, έχει ως αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιπλέον, υποστήριξε πως η επιχείρηση συγκάλυψης απέτυχε λόγω των ενεργειών της ΑΔΑΕ.

Από την πλευρά του, ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «την πιο επικίνδυνη που έχει βιώσει ο τόπος», δηλώνοντας πίστη πως στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είνα νικητής, 

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως «όσο πιθανό είναι να βρείτε τον τάφο της μικρής Μαρίας στον Έβρο, τόσο πιθανό είναι να βγει ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός της Ελλάδας», ενώ χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «άθλια υποκείμενα, ψεύτες, συκοφάντες και λασπολόγους», προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Επίσης, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για θέματα Δικαιοσύνης.