Ο Γιάννης Κουτσούκος, με αφορμή τη δολοφονική ρατσιστική επίθεση στη Νέα Μανωλάδα, προανήγγειλε πως θα κατατεθούν προτάσεις από το ΠΑΣΟΚ ώστε «να κατοχυρώνεται η δυνατότητα νόμιμης απασχόλησης των αλλοδαπών εργατών».

Ads

 
Ειδικότερα ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει νομοθετικές ρυθμίσεις που είχε προωθήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι οποίες, όπως είπε, απεσύρθησαν μετά από αντίδραση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, όταν το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε το Μάρτιο του 2012 στη Βουλή.
 
Σύμφωνα με την εν λόγω πρόταση, οι αλλοδαποί εργάτες γης θα μπορούσαν να απασχολούνται νόμιμα με καταβολή των ανάλογων ασφαλιστικών εισφορών, για χρονικό διάστημα μέχρι έξι μήνες, με παράλληλη αναστολή της διαδικασίας απέλασής τους, εφόσον ο αγρότης-παραγωγός θα αναλάμβανε  την ευθύνη να προβεί στις σχετικές δηλώσεις προς τις αρμόδιες αρχές.
 
Με τον τρόπο αυτό «θα διευκολύνουμε τους αγρότες που επιδιώκουν με νόμιμο τρόπο να ασκούν τις δραστηριότητές τους και να παράγουν, θα τους καταστήσουμε υπεύθυνους για την παραμονή των εργατών, θα αυξήσουμε τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και θα προστατεύσουμε  τα προϊόντα  μας από δυσφημιστικές εκστρατείες», ανέφερε ο Γιάννης Κουτσούκος.