Χωρίς απόφαση για την εκταμίευση του 1 περίπου δισ. ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το δημόσιο χρέος ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Euro Working Group για την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ευρωζώνη. Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

Ads

Σύμφωνα με πηγές πάντως, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συζητήσεις συνεχίζονται και «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» να έχουν ολοκληρωθεί – με θετική έκβαση – μέχρι το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Η πιθανότητα αυτή και η αισιοδοξία της Αθήνας για αίσια κατάληξη του θέματος, προκύπτει, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», από το γεγονός ότι υπάρχει ήδη πλαίσιο συμφωνίας με τις τράπεζες, στο οποίο έχει συναινέσει κι η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι εκπρόσωποι των «θεσμών» θα βρίσκονται την άλλη Δευτέρα (1 Απριλίου) στην Αθήνα, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει την ευκαιρία να θέσει το ζήτημα δια ζώσης, έπειτα από τις τηλεδιασκέψεις, τα εκατέρωθεν μηνύματα και τις δηλώσεις που έχουν προηγηθεί.

Ads

Το δεδομένο είναι ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, όπως φάνηκε κι από την άμεση παρέμβαση του Ευρωπαίου επίτροπου Πιερ Μοσκοβισί, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, δεν υπάρχει περιθώριο για κάποιο «ατυχές γεγονός» για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, τη στιγμή που πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και έχουν ήδη ένα μεγάλο μέτωπο ανοιχτό με τη Βρετανία και το Brexit.