Το σχέδιο «ασφυξία» γίνεται σχέδιο «ναρκοπέδιο» και απασχολεί τον τύπο της Τρίτης. Πρώτο θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τα ασφυκτικά άδεια ταμεία και οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους δανειστές που πρέπει να πληρωθούν το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Η τρομοκρατία μετά τη σύλληψη της Αγγελικής Σπυροπούλου αλλά και οι έμμεσες αυξήσεις των μισθών στη ΔΕΗ που επισύρουν αρνητική κριτική είναι τα άλλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Ads

 
«Ναρκοπέδιο» είναι ο τίτλος της Εφημερίδας των Συνακτών που τονίζει ότι σε αυτό το δρόμο «κινείται η κυβέρνηση Τσίπρα καθώς η χώρα μένει με άδεια ταμεία ενώ την ίδια ώρα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απειλεί ακόμη και με πιστωτικό επεισόδιο αν δεν καταφέρουμε να πληρώσουμε την πρώτη δόση των περίπου 280 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ και αποκλείει την εκταμίευση έστω κι ενός ευρώ πριν από το τέλος Απριλίου». Η εφημερίδα φιλοξενεί και τις δηλώσεις Χαρδούβελη που υποστηρίζει ότι αυτό το σκηνικό ήταν προδιαγεγραμμένο: «Οι ξένοι έβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτος και δεν ήθελαν να δώσουν χρήματα για να τον έχουν στο χέρι».

image

image
 
«Το μαρτύριο της σταγόνας» είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής που σημειώνει ότι η ρευστότητα είναι στα όρια και το ΥΠΟΙΚ βρίσκεται σε αναζήτηση κεφαλαίων. Η εφημερίδα αναφέρεται και στις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάζει η κυβέρνηση στο Eurogroup της Δευτέρας. «Αγωνία για 3,5 δισ. ευρώ καταγράφει η Ημερησία που σημειώνει: «Σαρώνουν» τα αποθεματικά Ταμείων και Οργανισμών» καθώς έχει σημαίνει «συναγερμός για την έγκαιρη αποπληρωμή των δόσεων σε δάνεια που λήγουν τον Μάρτιο».

Ads

image

image
 
Σύγχυση γύρω από τους φόρους βλέπει η Καθημερινή που αναφέρεται στις συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου για κοστολογημένες προτάσεις στο Eurogroup. «Αναζητείται λύση μέσω Ταμείων και επιδοτήσεων για την πληρωμή του ΔΝΤ» σημειώνει επίσης η εφημερίδα.

image

image
 
«Κλειδώνουν τους χαμηλούς μισθούς» γράφουν Τα Νέα που κάνουν λόγο για «κύμα ατομικών συμβάσεων στις επιχειρήσεις για να προλάβουν τις αλλαγές στα εργασιακά». Τις μεταρρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση παρουσιάζει το Έθνος με τίτλο: «Επιδότηση ενοικίου σε 30.000 νοικοκυριά». Δεύτερο θέμα στην εφημερίδα το «Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης» της κυβέρνησης με μεταγγίσεις ρευστότητας από Ταμεία και αγροτικές επιδοτήσεις.  «Έμπρακτη αλληλεγγύη σε 500.000 φτωχούς» γράφει η Αυγή. «Το τρίτο πακέτο» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη που σημειώνει ότι «ανεξαρτήτως ονομασίας («νέο μνημόνιο», «νέο πρόγραμμα», ή «νέο συμβόλαιο») επιβεβαιώνεται ότι ήδη προετοιμάζεται ολοταχώς η νέα αντιλαϊκή συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ για μετά τον Ιούνη».

image

image
 
«Νέα βόμβα για το Μνημόνιο» είναι ο τίτλος της Δημοκρατίας που κάνει λόγο για «παγίδα στον Καραμανλή» από το ΠΑΣΟΚ που «αλυσόδεσε την Ελλάδα» με τη φούσκα των 31,7 δισ. «Στοιχεία – σοκ σε βιβλίο διακεκριμένων οικονομολόγων που μελέτησαν το θέμα. Τα πέντε κόλπα με τα οποία διογκώθηκε το έλλειμμα του 2009» γράφει η Εφημερίδα. 

image