Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της β΄ειδικής ανακρίτριας, ο φερόμενος ως «ληστής με τα μαύρα» Συμεών Σεϊσίδης, που νοσηλεύεται φρουρούμενος. Υπενθυμίζεται ότι ο Σεϊσίδης είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι κατά την επιχείρηση σύλληψης του.

Ads

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Σεϊσίδης είναι αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η αστυνομία, το γενετικό υλικό του 34χρονου που ελήφθη από το πουκάμισο που φορούσε, ένα τζιν παντελόνι και τα παπούτσια του, έχει τον ίδιο γενετικό τύπο με το υλικό που είχε βρεθεί σε μαύρη κουκούλα στην ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στη διασταύρωση Ιπποκράτους και Σόλωνος στις 16/1/2006, μετά την οποία έγινε ένοπλη συμπλοκή στην οδό Πανεπιστημίου, όπου τραυματίστηκε και συνελήφθη ο Γιάννης Δημητράκης, καθώς και σε μαύρο σκούφο, που είχε βρεθεί σε ρέμα στο Παλαιό Φάληρο μετά την επίθεση στο σπίτι του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου στη Γλυφάδα, από όπου είχαν αρπάξει το όπλο του αστυνομικού φρουρού.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Κώστα Παπαδάκη, ο Σεϊσίδης υποστηρίζει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τη ληστεία στο πολυκατάστημα και πως δεν πυροβόλησε κατά αστυνομικού. «Εδώ έχουμε μια αντιστροφή της πραγματικότητας. Ο Σεϊσίδης είναι το θύμα με δράστη αστυνομικό, στον οποίο δεν έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες», είπε ο κ. Παπαδάκης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά, ώστε να εντοπιστεί και να διωχθεί ο αστυνομικός, που όπως τόνισε, πυροβόλησε τον Σεϊσίδη από πίσω.

Ads

Ο συνήγορος κατήγγειλε επίσης, ότι χωρίς τη συναίνεση του εντολέα του, ελήφθη δείγμα DNA. Χαρακτήρισε, δε, σκευωρία την εμπλοκή του Σεϊσίδη με την ομάδα λεγόμενων «ληστών με τα μαύρα».