Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις νεαροί, που συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Βύρωνα και τον Ταύρο.

Ads

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον της Ε’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθούν για την επίθεση με γκαζάκια, τον περασμένο Οκτώβριο, σε όχημα της ΔΕΗ, που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο της Επιχείρησης, στη διασταύρωση των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Έντισον. Υπενθυμίζεται ότι σε εκείνη την επίθεση είχε συνελήφθη ένας ακόμη 19χρονος, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του και προφυλακίστηκε.

Εις βάρος των τεσσάρων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απλή συνέργεια σε έκρηξη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αρνήθηκαν να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και περιορίστηκαν στο να πουν ότι είναι αναρχικοί. Μπροστά από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί κόσμος που φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους κατηγορούμενους.

Ads

Οι κατηγορούμενοι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφέρθηκαν με κλούβα και πάλι στην Αθήνα, όπου τη Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή Αθηνών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορία που απαγγέλθηκε εις βάρος τους ύστερα από τη σύλληψή τους στην επιχείρηση της αντριτρομοκρατικής σε Βύρωνα και Ταύρο.