Προσωπικά στοιχεία των θυμάτων της επίθεσης στην Πανόρμου από ακροδεξιούς, καθώς και μαρτύρων, τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία της σχετικής υπόθεσης σύλληψης 45 ακροδεξιών, δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες και έντυπα. Στόχος είναι η δημόσια στοχοποίησή τους, εν συνεχεία, η τρομοκράτηση των 13 μαρτύρων κατηγορίας.

Ads

Ιστοσελίδες και έντυπα της ακροδεξιάς δημοσιοποίησαν χθες, Τρίτη, προσωπικά δεδομένα των μαρτύρων κατηγορίας. Μεταξύ των στοιχείων αυτών, περιλαμβάνονται ονόματα, φωτογραφίες, διευθύνσεις, ιδιότητες κτλ. Σύμφωνα με τον Π. Ζώτο, συνήγορο των μαρτύρων, για την υπόθεση διενεργείται τακτική ανάκριση από τον κ. Ζαγοριανό. «Οι κατηγορούμενοι και οι συνήγοροί τους έχουν δικαίωμα να παίρνουν μια φορά το μήνα αντίγραφο της δικογραφίας, συνεπώς η διαρροή προέρχεται από τους ίδιους τους κατηγορουμένους. Κατά νόμο, όμως, η ανάκριση είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να διαρρέει στοιχεία. Δεν επιτρέπεται ούτε στους ίδιους τους κατηγορούμενους να δίνουν στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα του μάρτυρα ή το περιεχόμενο της κατάθεσής τους. Δεν είναι καθόλου συχνό φαινόμενο η δημοσιοποίηση στοιχείων των μαρτύρων. Μόνον ένα στόχο έχει αυτό, την τρομοκράτησή τους», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιανουαρίου, κάτοικοι των Αμπελοκήπων και μέλη της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό», δέχτηκαν τη δεύτερη επίθεση ακροδεξιών, ενώ μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια για τα δικαιώματα και την ιθαγένεια των μεταναστών. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 45 άτομα, εκ των οποίων οι 13 είναι ανήλικοι.

Πηγή: Ελευθεροτυπία