Την ίδια μέρα που έληγε η προθεσμία που είχε τεθεί από τις Υγειονομικές Περιφέρειες για να γνωστοποιηθούν οι αριθμοί των ανεμβολίαστων υγειονομικών από τις δομές υγείας, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ για την αναπλήρωσή τους.

Ads

Το γεγονός σχολίασε η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, η οποία τη Δευτέρα με ανάρτησή της είχε αποκαλύψει το σχετικό έγγραφο της 1ης ΥΠΕ και είχε “προβλέψει” ότι το επόμενο βήμα θα ήταν οι προσλήψεις “fast track”, όπως και έγινε μια μέρα μετά.

Η ίδια σχολίασε στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσής της:

“Επιβεβαίωση. Χθες αναρτήσαμε το αποκαλυπτικό έγγραφο της 1ης ΥΠΕ που έδινε προθεσμία ως τις 16 Αυγούστου (δηλαδή χθες Δευτέρα) στις διοικήσεις των νοσοκομείων να πουν αν δημιουργούνται προβλήματα από τις αναστολές εργασίας.
Και την ίδια μέρα, στις 16 Αυγούστου, εκδίδεται και η εγκύκλιος για τις προσλήψεις προσωπικού στη θέση αυτών των οποίων οι συμβάσεις αναστέλλονται!
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν!”

Η Εγκύκλιος περιλαμβάνει  αναλυτικές οδηγίες για τις προσλήψεις συμβασιούχων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους υπαλλήλους που τίθεται σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού στις περιπτώσεις που αυτός είναι υποχρεωτικός, κάτι που μέχρι σήμερα αφορά τους υγειονομικούς .

Ads

Σύμφωνα με τις διατάξεις που επικαλείται και με  βάση το άρθρο 36 του νόμου 4765/2021 για τις προσλήψεις, αυτές θα διενεργηθούν απευθείας από τους φορείς χωρίς ΑΣΕΠ  “για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών όπως σε “περιπτώσεις άμεσης ανάγκης λήψης προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας”

Παράλληλα, στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ως μέγιστος χρόνος της σύμβασης οι 3+3 μήνες ενώ, μεταξύ άλλων, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι λίστες των προσλήψεων θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ για έλεγχο.