Υλικές ζημιές έχει υποστεί το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης», το οποίο το πρωί του Σαββάτου προσέκρουσε στο λιμάνι του Αθηνιού της Σαντορίνης. Όπως διαπιστώθηκε, φέρει εκδορές πάνω από την ίσαλο γραμμή στη δεξιά πρυμναία πλευρά, ενώ με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη διαπιστώθηκε αποκοπή των τεσσάρων πτερυγίων της δεξιάς προπέλας.

Ads

Το «Πρέβελης» κατέπλευσε στη Σαντορίνη με 193 επιβάτες, 35 φορτηγά, 38 Ι/Χ και 9 δίκυκλα. Από τους 193 επιβάτες, οι 74 αποβιβάστηκαν στη Σαντορίνη, όπως επίσης 21 φορτηγά, 9 Ι/Χ και 3 δίκυκλα. Στο πλοίο παραμένουν 88 επιβάτες με προορισμό τα λιμάνια Ηρακλείου και Ανάφης, οι οποίοι θα προωθηθούν στο προορισμό τους με άλλα πλοία, ενώ οι υπόλοιποι 31 θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.