Πρόσκληση στους απεργούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της εταιρείας απευθύνει η Οινοποιία Μαλαματίνα ΑΕΒΕ -μέλος του Mantis Group.

Ads

Η εταιρεία προτείνει οι συζητήσεις να γίνουν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που δεν θα ξεπερνά τον ένα μήνα και παρουσία παρατηρητών του ΣΕΒ ή του ΕΒΕΘ και της ΓΣΕΕ, καθώς και με τήρηση πρακτικών.

Επίσης, τονίζει ότι στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν μόνο 25 από τους 89 εργαζόμενους, όπως και ότι είναι πρωτοφανής η μήνυση που κατέθεσε το Σωματείο εναντίον τεσσάρων εργαζομένων που πήγαν στις εγκαταστάσεις του Καλοχωρίου για να εργασθούν.

Οι δε εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Φάρο Χαλκίδας και στην Ασωπία, κοντά στη Θήβα, εργάζονται στο σύνολό τους. Μηνύσεις έχει καταθέσει το Σωματείο και κατά τεσσάρων στελεχών της διοίκησης. Οι συνδικαλιστές του Σωματείου, πάντως, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, έχουν ενημερωθεί εδώ και μήνες για την ανάγκη λειτουργικής αναδιοργάνωσης της επιχείρησης, έχει προταθεί στους εργαζόμενους των ζημιογόνων τμημάτων να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα αλλά αρνήθηκαν, όπως επίσης αρνήθηκαν και την εθελούσια έξοδο με γενναία κίνητρα.

Ads

Επίσης η διοίκηση υποστηρίζει ότι στα τέλη του Φεβρουαρίου, οπότε και έληξε η ισχύς της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με δική της πρωτοβουλία έγιναν διαπραγματεύσεις με το Σωματείο «να υπογραφεί νέα ΣΣΕ, που θα διασφάλιζε όλες τις παροχές και τις απολαβές που είχαν οι εργαζόμενοι και με την προηγούμενη ΣΣΕ, αλλά θα απέκλειε τους ανορθολογισμούς».