Να ταχθούν υπέρ της ανασυγκρότησης της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ) και των φοιτητικών συλλόγων, ζητά ο Αλέκος Αλαβάνος από τους Καραμανλή και Παπανδρέου, καθώς και να λάβουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Ads

«Η κοινότητα των φοιτητών σε συνεργασία με την κοινότητα διδασκόντων και διοικητικών, θα μπορούσαν να στηρίξουν τον πανεπιστημιακό χώρο, να συμβάλλουν στον εκδημοκρατισμό και στην αναβάθμισή του, να προστατεύσουν το πανεπιστημιακό άσυλο ως χώρο ελεύθερης διακίνησης των ιδεών», σημειώνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το κενό της ΕΦΕΕ καλύπτουν ομάδες, μικρές και μεγάλες, που κατακερματίζουν το χώρο και αποδυναμώνουν τη φοιτητική ενότητα σε στιγμές κρίσιμων προκλήσεων για το Πανεπιστήμιο.

«Κατανοούμε την αυτονομία παρατάξεων και οργανώσεων νεολαίας. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε τη στάση κοινοβουλευτικών κομμάτων, που δεν θεωρούν αναγκαίο να αντιταχθούν στην αποδόμηση και αποδυνάμωση ενός συγκροτημένου, ενωμένου και ισχυρού φοιτητικού κινήματος», αναφέρει ο Αλέκος Αλαβάνος.