Στο αστυνομικό τμήμα Περάματος οδηγήθηκε ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, μετά τον αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό από την δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία.

Ads

Ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τονίζει ότι «κυβέρνηση και περιφέρεια αντί να αφουγκραστούν και να κατανοήσουν τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με το ζήτημα των απορριμμάτων στο Σχιστό, εντείνουν την αστυνομοκρατία και καταστολή».

«Να γνωρίζουν ότι ούτε τρομοκρατούμαστε, ούτε θα κάνουμε πίσω με τέτοιες πρακτικές. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την οριστική δικαίωση» ξεκαθαρίζει ο Χρ. Βρεττάκος.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους καλώντας σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣΜΑ στο Σχιστό τη Δευτέρα στις 9 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με επιστολή του το καλοκαίρι προς τους υπόλοιπους 65 δημάρχους της Αττικής, τους ενημέρωνε ότι «ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Σχιστό από τον Σεπτέμβριο θα πάψει να λειτουργεί».

Ads

«Σχεδιάστε τη διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης σας παίρνοντας αυτό ως δεδομένο» αναφέρει στην επιστολή του. Διαμαρτύρεται, μάλιστα, και για την τελευταία νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα επειδή όπως αναφέρει ο Χρήστος Βρεττάκος: «Εν μέσω πανδημίας και καλοκαιριού, η κυβέρνηση νομοθέτησε τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων δίπλα από τον ΣΜΑ στο Σχιστό, σε προστατευόμενη ζώνη Α’ στο όρος Αιγάλεω».